Quantcast

Lietuva pradėjo narystę Jungtinių Tautų Narkotinių medžiagų komisijoje

  • Teksto dydis:

Lietuva nuo sausio 1-osios pradėjo narystę Jungtinių Tautų (JT) Narkotinių medžiagų komisijoje, ketvirtadienį pranešė Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas.

Departamento direktoriaus Renaldo Čiužo teigimu, Komisija yra viena iš kertinių Jungtinių Tautų sistemos agentūrų, formuojančių pasaulinės narkotikų pasiūlos ir paklausos mažinimo politiką.

„Keliame sau uždavinį sėkmingai vykdyti Lietuvos kaip Komisijos nario pareigas per nustatytos kadencijos laikotarpį ir tokiu būdu prisidėti, formuojant ir įgyvendinant pasaulinę narkotikų politiką, skleidžiant Europos Sąjungos deklaruojamas vertybes narkotikų politikos kontekste bei užtikrinant ES valstybės narių kalbėjimą vienu balsu“, – pabrėžia R. Čiužas.

Narystė komisijoje neabejotinai suteiks galimybę dalytis savo bei perimti kitų šalių gerąją patirtį.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad Lietuva koordinuotai telkia institucijas, atsakingas už narkotikų paklausos ir pasiūlos mažinimo bei žalos klausimus, taip pat mokslo bendruomenę bei nevyriausybines organizacijas.

„Tokiu būdu siekiama subalansuotos, visuomenės sveikatą, saugumą ir žmogaus teises užtikrinančios tarptautinės narkotikų politikos. Narystė komisijoje neabejotinai suteiks galimybę dalytis savo bei perimti kitų šalių gerąją patirtį“, – sako A. Dulkys.

JT Narkotinių medžiagų komisiją sudaro 53 nariai, jie renkami ketverių metų kadencijai. Lietuva į Komisiją išrinkta antrą kartą. Pirmą kartą Komisijos nare Lietuva buvo 2008–2011 metais.

Rytų Europos šalių grupėje į tris laisvas Komisijos vietas kandidatavo keturios valstybės – Lietuva, Slovėnija, Kroatija ir Rusija. Kartu su Lietuva į Komisiją išrinktos Slovėnija ir Rusija.

Artimiausia Narkotinių medžiagų komisijos sesija vyks kovo 14–18 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
NA PIRMININKE TURĖTU BŪTI MORGANA.jI TURI GEROS PATIRTIES,KAIP NAUDOTI,PLATINTI IR DABAR NEATSISAKO DŪMĄ NEKALTĄ PATRAUKTI.VAIKAMS PAVYZDYS AKIVAIZDUS.KUR EINAM KURIA LINKME.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių