Quantcast

Lietuva pasirašys sutartį su JAV dėl šarvuotųjų visureigių pirkimo

Už karinius įsigijimus atsakinga agentūra ketvirtadienį pasirašys sutartį su Jungtinių Valstijų gynybos departamentu dėl 200 šarvuotųjų visureigių pirkimo, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pranešime teigiama, kad sutarties pasirašymas „vainikuos Krašto apsaugos ministerijos pastangas Lietuvos kariuomenę aprūpinti aukštos kokybės produktu, geriausiai atitinkančiu kainos ir kokybės santykį“.

Visureigius JLTV gamins kompanija „Oshkosh Defence“.

„Naujieji visureigiai sustiprins esamus Lietuvos kariuomenės pajėgumus, padidins mobilumą, karių apsaugą ir kovinę galią“, – rašoma pranešime.

Ministerija pranešime kol kas nenurodė tikslios sandorio sumos, tačiau, ankstesniais duomenimis, ji turėtų siekti beveik 150 mln. eurų.

Tai antras pagal dydį įsigijimas Lietuvos kariuomenės istorijoje po šarvuočių „Boxer“. Šarvuotieji visureigiai bus skirti įvairiems kariuomenės vienetams.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenėje naudojami HMMWV ir Toyota „Land Cruiser 200“ šarvuotieji visureigiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Iš tiesų tai per mažai perka - trūksta ir priešlektuvinės ginybos, ir aviacijos. Taip pat nesuprantama, kodėl perkami malunsparniai be ginklų sistemų???

Antanas

Antanas portretas
Armija perka iranga uz savo 2%. Ir nereikia cia kelti isteriju

Nenu jau nebejuokinga i norisi keiktis

Nenu jau nebejuokinga i norisi keiktis portretas
Malūnsparniu už 300 milijonų už pirko, dar ir kažkokių fakin džipų užsigeidė. Ar karui ruošiatės, durneliai jus durneliai... Gal gana biudžeto pinigus taškytis vėjais!!!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių