Quantcast

Lietuva, Lenkija ir Ukraina bendradarbiaus kovoje prieš Rusijos agresiją ir COVID-19

Lietuva, Lenkija ir Ukraina sutarė gilinti bendradarbiavimą Ukrainai kovojant prieš Rusijos agresiją, taip pat dėl bendrų veiksmų kovoje su koronaviruso pandemija.

Antradienį šalių užsienio reikalų ministrai Liubline pasirašė bendrą deklaraciją, kuria valstybės įtvirtino šiuos ir kitus tikslus bei jų įgyvendinimui įsipareigojo sukurti vadinamąjį Liublino trikampį.

„Ministrai taip pat nusprendė organizuoti reguliarius susitikimus, kurie apimtų daugiašales sesijas taip pat bendradarbiaujant ir pasirinktiems partneriams. Jie taip pat nusprendė organizuoti aukšto lygio URM atstovų konsultacijas ir įsteigti ryšių palaikymo pareigūnus Užsienio reikalų ministerijose“, – teigiama deklaracijoje.

Joje pabrėžiami bendri valstybių istoriniai ir kultūriniai saitai bei bendradarbiavimo nauda politikos, ekonomikos, infrastruktūros, saugumo ir gynybos bei kultūros srityse, būtinybė gilinti bendradarbiavimą tarp ES ir NATO bei Rytų partnerystės valstybių.

Taip pat atkreipiamas dėmesys į „bendras grėsmes saugumo srityje, taip pat į pandemijos grėsmes“.

„Vertinant tebesitęsiančią Rusijos agresiją Ukrainoje, ministrai įsipareigoja koordinuoti savo veiksmus siekiant palaikyti tarptautinę teisę, trišaliu bendradarbiavimu ir bendradarbiavimu su tarptautinėmis organizacijomis jie griežtai smerkia Rusijos Federacijos bandymą aneksuoti Autonominę Krymo respubliką ir Sevastopolio miestą“, – skelbiama pareiškime.

„Jie įsipareigoja teikti bendrą pagalbą kovojant su koronaviruso pandemija“, – teigiama deklaracijoje.

Taip pat Rusija raginama atitraukti karius iš Donecko ir Luhansko Ukrainoje, reiškiama parama Ukrainos nepriklausomybei, suverenitetui ir teritoriniam vientisumui, jos NATO narystės siekiams, šalies politinėms ir ekonominėms reformoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijus

Nerijus portretas
Gali burtis kiek nori ir jeigu tikisi, kad atkūrs istoriją, tai vėl griūsime su rusais.

Lietuviui

Lietuviui portretas
Atkurk unija ir prarasi Vilniu:) Atkurk kauneti laikinaja sostine:)

Lietuvis

Lietuvis portretas
Seniai reikėjo unija atkurti ir parodyti vaniai kur jo vieta. Aplamai reikia pajėgas bendras kurti, išeitų gan rimta jėga.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių