Quantcast

Lietuva – ketvirta geriausiai kibernetinį saugumą užtikrinanti Europos valstybė

  • Teksto dydis:

Paskelbtame tarptautiniame kibernetinio saugumo indekse, kurį sudarė Jungtinių Tautų Tarptautinė telekomunikacijų sąjunga ITU, Lietuva pateko į stipriausiųjų dešimtuką ir užėmė šeštą vietą, o Europos valstybių sąraše ji yra ketvirta.

„Pasaulinė pandemija ir nuolat augantis kibernetinių incidentų skaičius vis primena apie kibernetinio saugumo svarbą. Šis indeksas parodo valstybių pastangas kibernetinio saugumo srityje, džiugu, kad Lietuva yra stipriausiųjų sąraše. Labiausiai vertinami Lietuvos žingsniai teisėkūros, pajėgumų vystymo, techninių reikalavimų įgyvendinimo ir bendradarbiavimo srityse“, – teigia krašto apsaugos viceministras Margiris Abukevičius.

Pasaulinis kibernetinio saugumo indeksas – tai kompleksinis rodiklis, leidžiantis įvertinti ir suskirstyti valstybes pagal jų skiriamą dėmesį kibernetinio saugumo sričiai.

Indeksą sudaro ir skelbia 194 valstybes vienijanti Jungtinių Tautų Tarptautinė telekomunikacijų sąjunga ITU. Jis yra sudaromas apklausos būdu kompleksiškai įvertinant skirtingų viešojo sektoriaus institucijų, privataus sektorius įmonių, akademinės bendruomenės ir pilietinės visuomenės veiksmus ir pažangą penkiose srityse: plėtojant nacionalinę teisinę bazę, taikomas technines kibernetinio saugumo priemones, taikomas organizacines kibernetinio saugumo priemones, pajėgumų vystymą ir bendradarbiavimą.

Indeksas parodo valstybės pastangas ir pažangą kibernetinio saugumo srityje, todėl yra svarbus informacijos šaltinis tarptautinėms politinėms organizacijoms, kitoms šalims ir verslo subjektams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių