Quantcast

Lietuva dalinasi vakcinomis: skirs daugiau kaip pusę milijono vakcinų kitoms šalims

Lietuva prisijungė prie tarptautinės dalijimosi vakcinomis iniciatyvos COVAX, ir kitoms pasaulio šalims skirs 623 tūkst. COVID-19 vakcinos dozių.

235,7 tūkst. Lietuvos aukojamų vakcinos dozių artimiausiu metu turėtų pasiekti Vietnamą, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

„Viena svarbiausių pamokų, kurių mus moko COVID-19 pandemija, yra solidarumas. Koronavirusas nepaiso jokių sienų ir kelia pavojų visoms pasaulio valstybėms, todėl atsakas jam turi būti lygiai toks pat: visuotinis ir vieningas“, – sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Viena svarbiausių pamokų, kurių mus moko COVID-19 pandemija, yra solidarumas.

COVAX yra tarptautinė dalijimosi vakcinomis iniciatyva, kuriai vadovauja Vakcinacijos aljansas GAVI, Pasaulio sveikatos organizacija ir Pasirengimo epidemijoms inovacijų koalicija. Vakcinų pristatymu rūpinasi Jungtinių Tautų vaikų fondas (UNICEF) ir Panamerikos sveikatos organizacija.

Pasak SAM pranešimo, COVAX iniciatyva siekiama užtikrinti COVID-19 vakcinų prieinamumą visiems pasaulio gyventojams. Europos Sąjungos valstybės per šiuos ir kitus metus pagal COVAX mechanizmą trečiosioms šalims padovanos 500 mln. vakcinos dozių, o visų pasaulio valstybių dovanojamų vakcinų skaičius jau perkopė 1 milijardą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
gerai maziau to marmalo liks nes nuo jo zmones negydomi mirsta===

Ką gi

Ką gi portretas
Ir "matematikas/ statistikas" nesugebėjo suskaičiuoti kiek reikia pirkti vakcinos, todėl dabar tenka išdalinti į kairę ir dešinę....

Jonas

Jonas portretas
Šunims, katėms vakcinuoti,jie juk užkratas džiausias.Ir turi būti mokamas skiepas , nors bus nauda iš tos vakcinos.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių