Quantcast

Licencijos patalpų dezinfekavimui bus išduodamos skubos tvarka

  • Teksto dydis:

Ekstremaliosios situacijos dėl koronaviruso infekcijos metu savivaldybių įmonėms skubos tvarka bus išduodamos licencijos vykdyti dezinfekcijos paslaugas, sekmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Pasak ministerijos, tokį leidimą artimiausiu metu Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba išduos Vilniaus miesto savivaldybės įmonei „Grinda“.

Kaip BNS sakė ministro atstovė Lina Bušinskaitė, licencijos skubos tvarka bus išduodamos ir privataus sektoriaus bendrovėms, atitinkančioms reikalavimus, t. y. turinčioms asmenis, apmokytus atlikti dezinfekciją.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimu, skubos tvarka licencijos kenkėjų kontrolės (dezinfekcijos, dezinsekcijos, deratizacijos) veiklai bus išduodamos visoms savivaldybių administracijoms, pateikus motyvuotus prašymus.

„Patalpų, dažniausiai liečiamų paviršių dezinfekavimas būtinas, siekiant apsisaugoti nuo infekcijų ir tam turi būti skiriama ne ką mažiau dėmesio nei rankų higienai. Sprendimai leisti vykdyti tokią veiklą skubos tvarka priimti, įmonės gali tuo naudotis nedelsiant ir kreiptis į Akreditavimo tarnybą dėl licencijos“, – sako ministras A. Veryga.

Licencijos skubos tvarka bus išduodamos ekstremalios situacijos visoje šalyje dėl naujojo koronaviruso plitimo grėsmės paskelbimo laikotarpiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PASIRŪPINKITE

PASIRŪPINKITE portretas
kad neplaunami maisto produktai (duonos gaminiai ir pan.), kol grės virusas, būtų įpakuoti (kad ir į tą nelemtą polietileno maišelį), t.y., kad negulėtų lentynose „nuogi”, visų apčiaudėti, apkosėti ir apkvėpuoti.

Nebent kokiomis stebuklinėmis priemonėmis?

Nebent kokiomis stebuklinėmis priemonėmis? portretas
Tie, kas daugiabučiuose gyvena 30 ir daugiau metų, žino, jog daugiabučių dezinfekcija BUVO (ir turėtų būti) neatsiejama rūsio, visų namo ūkinių patalpų, vamzdyno bei laiptinės valymo ir plovimo dalis. Valyta ir plauta pigiai, bet efektyviai: skalbiamuoju muilu, skalbiamąja soda (ji veikia dezinfekuojamai) bei chlorkalkėmis (tada stipresnio nebuvo, o mes nuo jo, nors ir kenksmingo, nemirėme. Žiurkės, kurkliai, musės ir kt. užkrato nešiotojai šio aromato nekentė). Plauta kasdien, chlorke dezinfekuota kartą per savaitę. Dezinfekuoti visi liečiami paviršiai, rankenos, turėklai ir mygtukai (sienos, durys, langai, skelbimų lentos, pašto dėžutės, šiukšlių vamzdžiai, laiptai, grindys ir t.t.). Taigi, nebuvo vejamasi liga - jai buvo užkertamas kelias. Profilaktiškai. Nebrangiai ir pakankamai veiksmingai. Nors chlorkalkės ir kenksmingos, bet ji, retkarčiais naudota, yra MAŽESNIS blogis.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
O gal norit pasakyti kad ir kariuomenė neparuošta .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių