Quantcast

LGBT bendruomenė žada drąsinti prezidentą įsisegti vaivorykštės ženkliuką

Penktadienį lesbiečių, gėjų, biseksualių ir translyčių asmenų (LGBT) bendruomenė prie Prezidentūros žada rengti simbolinę Prezidento padrąsinimo akciją – piketą.

Akcijos metu prezidentui Gitanui Nausėdai bus primintas, pasak vieno iš akcijos organizatorių Tomo Vytauto Raskevičiaus, rinkimų kampanijos metu duotas pažadas įsisegti vaivorykštės spalvų ženklelį, jis bus padrąsintas tesėti savo pažadus ir nebijoti LGBT bendruomenės narių.

Birželis visame pasaulyje yra minimas kaip LGBT lygiateisiškumo mėnuo. Šia proga LGBT bendruomenė Lietuvoje prisiminė prezidento G. Nausėdos rinkimų kampanijos metu 2019 metais duotą pažadą įsisegti vaivorykštės spalvų ženklelį. Nepaisant pakartotinių LGBT bendruomenės narių, valstybės politikų ir nuomonės formuotojų paraginimų, prezidentas savo pažado netesėjo ir birželio mėnesį vaivorykštės spalvų ženklelio neįsisegė.

Simboline akcija–piketu prie Prezidentūros LBGT sieks atkreipti dėmesį į bendruomenės problemas Lietuvoje, paskatinti prezidentą imtis politinės lyderystės, solidarizuotis su vietos LGBT bendruomene ir įsisegti vaivorykštės spalvų ženklelį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tt

tt portretas
Jam suknelė tiktų

jau

jau portretas
penktadienis ......... tai gal jau prisegė ?

ne pd'Rąstas \\\\\..../////

ne pd'Rąstas \\\\\....///// portretas
Atsakymas P.Gražuliui:-vot kaip jie dauginas,kam karūną,kam pd'Rąsinį ženkliuką.---Vot kur jų gimdymo namai, Petrai.
VISI KOMENTARAI 76

Galerijos

Daugiau straipsnių