Quantcast

Lenkija prisijungė prie Regioninio kibernetinės gynybos centro

  • Teksto dydis:

Lenkija tapo penktąja valstybe, prisijungusia prie Regioninio kibernetinės gynybos centro (RKGC), penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Šis centras veikia kaip Lietuvos Nacionalinio kibernetinio saugumo centro filialas.

„Kibernetinės grėsmės nepaiso sienų ir yra bendros visam mūsų regionui, todėl kaimyninės Lenkijos prisijungimas yra labai svarbus žingsnis stiprinant Regioninį kibernetinės gynybos centrą ir leis geriau vertinti mūsų viso regiono kibernetinio saugumo situaciją“, – sakė pasirašymo ceremonijoje dalyvavusi Krašto apsaugos ministerijos kanclerė Kristina Deviatnikovaitė.

Prisijungimą patvirtinančius dokumentus penktadienį Vilniuje pasirašė Lenkijos ministro pirmininko kanceliarijos valstybės sekretorius Januszas Cieszynskis (Janušas Cešynskis).

„Turime plėtoti regionines kibernetinės gynybos iniciatyvas, ypač dabar, kai karas yra realus ir tampa vis labiau skaitmenizuotas. RKGC yra puiki praktinė iniciatyva, leidžianti padidinti mūsų saugumą. Lenkija aktyviai prisidės ir kviečia kitus prisijungti prie centro“, – kalbėjo J. Cieszynskis.

Regioninis kibernetinės gynybos centras savo veiklą pradėjo 2021 metais. Tai pagrindinė praktinio bendradarbiavimo su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis kibernetinės gynybos srityje platforma, prie kurios yra prisijungę Sakartvelas, Ukraina ir Lenkija.

RKGC vykdo regiono kibernetinių grėsmių analizę ir dalinasi aktualia informacija su partneriais, organizuoja pratybas, mokymus ir analitinius tyrimus kibernetinio saugumo srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gericiausiai

gericiausiai portretas
musu kyberveltedziu centras dar ir lenkus sers
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių