Quantcast

Avarinių tiltų sąrašas plečiasi: žada naujovę

  • Teksto dydis:

Avarinių tiltų sąrašas plečiasi ir, panašu, kad jis peraugs į tam tikrą žemėlapį. Pranešta, kad draudžiamas eismas per Juodupę. Dar kiek anksčiau buvo uždarytas eismas per Šaltuoną. Apie tai LNK žurnalistė kalbėjosi su Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) atstovu Aivaru Vilkeliu.

– Tai koks bus žemėlapis, kaip jis atrodys?

– Į žemėlapį bus integruoti visi avarinės būklės tiltai ir numatyti jų sutvarkymo planai kelerių metų laikotarpyje. Ateityje bus nurodytas statusas, kada kokį tiltą planuojama remontuoti, kada bus vykdomi projektavimo ar statybos darbai. Taip pat, jei darbai jau vykdomi, šiame interaktyviame žemėlapyje kiekvienas matys, kada juos planuojama užbaigti.

– Tiltų, kurie laukia rekonstrukcijos arba yra avarinės būklės, – nemažai, kiek tiksliai?

– Šiuo metu yra 72 blogos būklės tiltai, kuriuos reikia tvarkyti. Norime atkreipti dėmesį, kad tiltų vertinimas atliekamas nuolat, kiekvienais metais, tad šis skaičius nuolat kinta. Kelių direkcija gegužės mėnesį atnaujina šią informaciją, todėl nuolat reikia sekti. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kokia spalva žemėlapyje bus pažymėti avariniai tiltai?

– Dar nėra galutinio sprendimo, kokia spalva jie bus pažymėti. Tiesa, priklausomai nuo statuso, kokie darbai planuojami – ar projektavimo, ar  remonto – tai bus išskiriama skirtingomis spalvomis, kad žmonėms būtų lengviau orientuotis.

– Tokio žemėlapio Lietuvoje, regis, dar nėra buvę?

–   Na, tiltai kelia daug klausimų, didelį visuomenės susidomėjimą. Kad ta informacija būtų lengviau prieinama, tam ir sumanytas toks interaktyvus tiltų žemėlapis. Kiekvienas galės pasižiūrėti, ar jo mieste, rajone yra remontuojamų ar žadamų remontuoti tiltų. Jeigu šie darbai jau prasidėję, tai matys, kiek laiko tai truks. Kelių direkcija planuoja sukurti ir kitų strategiškai svarbių objektų interaktyvius žemėlapius. O toliau seks kiti projektai.

– Jeigu ne tie garsieji įvykiai – įgriuvę tiltai Kėdainiuose, Kaune – jeigu viso to nebūtų atsitikę, gal ir nebūtume sužinoję, kiek tų blogos būklės tiltų yra?

– Taip, tam tikri įvykiai tą dėmesį tiltams padidino, tačiau, kaip minėjau, kasmet jų būklė vertinama, ta informacija renkama nuolatos. Taip pat – priimami sprendimai. Eismas blogos būklės tiltais arba apribojamas, arba ir visai uždaromas. Ir tas procesas nenutrūkstamas.

Jau artimiausiu metu visuomenė galės susipažinti su tiltų statusu interaktyviame žemėlapyje. Tai – tik kelių dienų klausimas.

 

– Šiemet numatyta apie 60 mln. eurų tiltų, viadukų remontui. Planuojama iš tų 70 blogos būklės tiltų suremontuoti 27. Ar pavyks?

– Kai kurių tilto remonto darbai pradėti pernai ir vyksta toliau. Kai kurių remonto darbai pradedami dabar. Taip pat prasidės kitų tiltų projektavimo darbai. Pastaruoju metu darbų apimtys didinamos. Tikimės, kad kasmet sutvarkomų tiltų skaičius tik didės.

– Ar nebus taip, kad dėl padidinto dėmesio tiltams nukentės keliai?

– Visada ta dilema egzistuoja, kadangi finansavimas vis dėlto yra ribotas. Tad mūsų užduotis yra rasti tuos optimaliausius sprendimus, kiek paskirti tiltų remontui, ir kiek kelių, žvyrkelių ar kitų strateginių objektų tvarkymui, kad nenukentėtų viena ar kita kelių infrastruktūra. Kelių direkcija laikosi pozicijos, kad kiekviena veikla, kiekvienas projektas turėtų tam tikrą tęstinumą ir vyktų toliau, priklausomai nuo turimų finansavimo galimybių.

– Ar saugu dabar važiuoti esamais tiltais, viadukais?

– Jeigu eismas leidžiamas, nėra apribojimų, tuomet tikrai saugu. Jeigu kyla kažkoks pavojus, staiga pablogėja tilto būklė, tuomet per jį eismas apribojamas arba visai uždaromas.

– Kada jau galėsime pamatyti interaktyvų tiltų žemėlapį internete?

– Jau artimiausiu metu visuomenė galės susipažinti su tiltų statusu interaktyviame žemėlapyje. Tai – tik kelių dienų klausimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NATO, \\\\\.../////

NATO,  \\\\\...///// portretas
sugiaus,Warchavos sutartis atstatys.

Tomas

Tomas portretas
Taigi tankus veza per tiltus, va ir griuva viskas.

Kaip blogai,

Kaip blogai, portretas
kad "baisusis okupantas" neissiveze visko,ka pastate ir irenge! Nereiketu dabar priziureti is biudzeto,daugiau liktu isvogimui.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių