Quantcast

Laikinoji Seimo komisija žada prašyti STT įvertinti nepotizmo lygį prokuratūroje

Galimą neteisėtą poveikį valstybės tarnautojams ir politikams tirianti Seimo laikinoji komisija ketina prašyti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) įvertinti nepotizmo lygį prokuratūroje, sako komisijos vadovė.

„(...) Užsiklausime informacijos iš tarnybų dėl nepotizmo lygio prokuratūroje“, – ketvirtadienį po komisijos posėdžio Seime žurnalistams sakė „valstietė“ Agnė Širinskienė.

Ji patvirtino, kad dėl to planuojama kreiptis į STT.

„Yra analitinė žvalgyba, kuri gali atlikti analizes. Kadangi yra visa eilė liudijimų apie tai, kad yra proteguojami giminaičiai ir kiti asmenys, galima pažiūrėti, kas dalyvauja atrankose, kas laimi, ar yra tarp asmenų kokie nors ryšiai“, – teigė A. Širinskienė.

Gegužės pabaigoje Generalinės prokuratūros prokuroras Gintaras Jasaitis, liudydamas Seimo komisijai, atkreipė dėmesį į nepotizmo apraiškas Generalinėje prokuratūroje, skiriant asmenis į pareigas.

Anot G. Jasaičio, generalinio prokuroro Evaldo Pašilio dukters krikštatėvio Juliaus Gelumbausko paskyrimas Panevėžio apylinkės prokuratūros vyriausiuoju prokuroru nėra vienintelis atvejis.

E. Pašilis jį prokuratūros vadovu paskyrė, nepaisydamas, kad per atranką komisija jam skyrė mažiausiai balų.

„2017 metais karjerą padaro vieno generalinio prokuroro pavaduotojo žmona atrankoje Generalinėje prokuratūroje, kurios balai buvo mažesni. Praėjus metams, kito generalinio prokuroro pavaduotojo žmona lygiai taip pat padaro karjerą, nebūdama pirmoji atrankoje. Vyksta vyriausiųjų prokurorų atrankos, kurie vieni dalyvauja. Kokia čia atranka, jeigu vienas dalyvauja?“ – gegužės pabaigoje per Seimo komisijos posėdį kalbėjo prokuroras.

Kaip ydingas G. Jasaitis nurodė ir pareigūnų atrankas į Eurojustą, Europos prokuratūrą.

„Generalinis prokuroras sudaro komisiją atrankai atstovauti Eurojuste. Toje atrankoje dalyvauja generalinio prokuroro pavaduotojas, kurį iš esmės vertina jo pavaldiniai. Lygiai taip pat vykdoma atranka į Europos prokurorus, kai pavaldiniai vertina, kuris prokuroras turi ten būti atrinktas. (...) Kaip gali pavaldiniai savo vadovą vertinti balais?“ – stebėjosi pareigūnas.

Seimo laikinoji komisija padėtimi prokuratūroje susidomėjo po dienraščio „Lietuvos rytas“ publikacijų ir prokurorų interviu apie keliamas abejotinas bylas, politinę įtaką ir generalinio prokuroro E. Pašilio veiklą.

Generalinė prokuratūra šiuos kaltinimus dėl kai kurių pareigūnų protegavimo neigia ir vadina nepagrįstais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
A.Širinskienę norėtusi paklausti, kaip baigėsi Landsbergių afioros ir kur dingi milijonai,už kuriuos statėsi ,kūrėsi darželius,mokyklėles.Juk visa tauta žino jų afioras ,reikia tik teisėsaugai dirbti.Matomai nutildė žulikų pagalba.

Pilietis

Pilietis portretas
Faktiškai negali dirbti pas valdininką giminės ,artimi žmonės,taip buvo Tarybiniais laikais.Dabar netvarka visose įmonėse ,dirba visa giminė ir daro ką nori.Užtai nesiskaito su žmonėmis ,nes žino, savas -savo nebaus ir dirbs toliaiu.

narei

narei portretas
Širinskienė: "Užsiklausime informacijos iš tarnybų dėl nepotizmo lygio prokuratūroje". NUO SVEIKOS GALVOS ANT SKAUDAMOS BAČKAS RIDENA> Gal laikas būtų Seimo narei pasiskaityti, kuo turi užsiimti pagal įstatymus STT? Ar jai kilo noras paraližuoti šios tarnybos darbą? Kartais kyla labai didelės ir pagrįstos abejonės šios ponios kompetencija.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių