Quantcast

Labiausiai koronaviruso paveiktų šalių sąraše – 50 valstybių

  • Teksto dydis:
Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) atnaujino labiausiai koronaviruso infekcijos (COVID-19) paveiktų šalių sąrašą, išbraukdama iš jo šešias valstybes – Centrinės Afrikos Respubliką, Džibutį, Jungtinę Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystę, Kaimanų salas, San Mariną, Sent Vinsentą ir Grenadinus, bet įtraukdama devynias naujas valstybes – Albaniją, Antigvą ir Barbudą, Bosniją ir Hercegoviną, Ekvatoriaus Gvinėją, Guamo teritoriją, Kazachstaną, Kirgiziją, Kosovą ir Salvadorą.


 


 

Šis sąrašas įsigalioja nuo birželio 29 d., o atvykstantiems iš jų nuo pirmadienio bus privaloma izoliuotis.

Sąraše – daugelis ne Europos Sąjungos (ES) ar Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybių. Tai – Albanija, Antigva ir Barbuda, Argentina, Armėnija, Azerbaidžanas, Bahreinas, Baltarusija, Bangladešas, Bolivija, Bosnija ir Hercegovina, Brazilija, Čilė, Dominikos Respublika, Ekvadoras, Ekvatoriaus Gvinėja, Gabonas, Guamo teritorija, Gvatemala, Hondūras, Irakas, Iranas, Izraelis, JAV, JAE, Kataras, Kazachstanas, Kirgizija, Kolumbija, Kosovas, Kuveitas, Maldyvai, Mauritanija, Meksika, Moldova, Omanas, Pakistanas, Panama, Peru, Pietų Afrikos Respublika, Portugalija, Puerto Rikas, Rusijos Federacija, Salvadoras, San Tomė ir Prinsipė, Saudo Arabija, Singapūras, Surinamas, Šiaurės Makedonija, Švedija ir Žaliojo Kyšulio Respublika.

Paveiktomis laikomos tos šalys, kuriose sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis per paskutiniąsias 14 dienų yra didesnis nei 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų.

Numatyta, kad iš paveiktų šalių sąraše esančių valstybių sugrįžusieji ar atvykusieji per 24 valandas turi užsiregistruoti, pateikdami savo duomenis Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC). Tokiems asmenims bus privaloma 14 dienų izoliacija, net jeigu per paveiktą šalį jie vyko tranzitu.

Tokia tvarka galioja ir iš šių šalių grįžtantiems Lietuvos piliečiams, ir leidimą atvykti turintiems užsieniečiams.

Labiausiai paveiktų valstybių sąrašas yra atnaujinamas kiekvieną savaitę, atsižvelgiant į epidemiologinius rodiklius užsienio šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių