Quantcast

L. Savicko namuose buvo sankcionuota krata, bet prokurorai jos atsisakė

  • Teksto dydis:

Buvusio Vyriausybės vicekanclerio Luko Savicko namuose rugpjūčio mėnesį buvo sankcionuota krata tyrime dėl greitųjų koronaviruso testų pirkimo, tačiau vėliau generalinio prokuroro paskirti prokurorai nusprendė jos neatlikti, penktadienį pranešė LRT Tyrimų skyrius.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorės prašymu teismas kratą sankcionavo rugpjūčio 14 dieną.

Po kelių dienų generalinis prokuroras Evaldas Pašilis tyrimui vadovauti sudarė specialiųjų prokurorų grupę. Rugsėjo 4 dieną L. Savickas specialiojo liudytojo statusu buvo iškviestas apklausai į Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą.

Anot LRT, L. Savickas tyrėjams apžiūrai pateikė nešiojamąjį kompiuterį ir naudojamą telefoną, o prokurorai paaiškino, kad atlikti kratos nebebuvo prasmės, nes politikas savo noru atnešė tai, ko reikėjo pareigūnams.

L. Savickas penktadienį Seime žurnalistams teigė apie planuojamą kratą nežinojęs, o telefoną ir kompiuterį pats nunešęs tyrėjams, nes sulaukė tokio prašymo.

„Taip, taip“, – sakė jis.

FNTT tyrime įtarimai pateikti šešiems asmenims, tarp įtariamųjų – testus tiekusios įmonės „Profarma“ atstovai, tuometinė sveikatos apsaugos viceministrė Lina Jaruševičienė, su Laisvės partija išrinktas Vilniaus miesto tarybos narys, bendrovės „Bona diagnosis“ vadovas Redas Laukys.

Tyrimo duomenimis, sudarydama 6 mln. eurų vertės sutartį dėl greitųjų COVID-19 viruso nustatymo testų pirkimo, įmonė galimai klastojo dokumentus ir pirkėjui pateikė melagingus duomenis apie greitųjų testų gamintoją.

Pirkimus vykdė Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam Chi

tam Chi portretas
Pusdurni komuniaga iš naisių kolchozo, eik ant varpos.

Chi

Chi portretas
Žurnalistai, skalambydami per visus įmanomus kanalus, žmones įtikino, kad koncervai lietuviams yra pats geriausias maistas! Tą dabar ir turime, ėskime pilnais šaukštais. Ačiū.

klounai lėlės marionetės

klounai lėlės marionetės portretas
tuoj vemsiu
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių