Quantcast

L. Linkevičius: URM nesiūlo nutraukti skrydžių į Hurgadą

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministerija (URM) kelionių organizatoriams nesiūlo nutraukti skrydžių į Hurgados kurortą Egipte po to, kai pradėjusį penktadienį viename jo viešbučių įvyko ginkluotas išpuolis. Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigia, jog padėtis bus stebima, o turizmo bendrovės turės siekti didesnio viešbučių saugumo.

„Išanalizavome situaciją, pateiktus duomenis ir nesiūlysime atšaukti skrydžių, tik rekomenduosime stebėti atskirų viešbučių saugumą. Skrydžių į Hurgadą neatšaukia ir kitos šalys“, - po pasitarimo, kuriame dalyvavo URM, Valstybės saugumo ir Valstybinio turizmo departamentų, kelionių organizatorių atstovai, BNS sakė L.Linkevičius.

Šiuo metu Egipte yra 237 turistai, į šalį išvykę per Lietuvos kelionių agentūras.

Pasak jo, situacija Egipte toliau bus atidžiai stebima. Ministerija pranešė, jog objektyvių priežasčių neskraidyti į Hurgadą nėra.

URM primygtinai rekomenduoja susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Kairą ir Gizą, Aleksandriją, Ismailiją, Port Saidą ir kitus didžiuosius Egipto miestus bei Nilo deltos gyvenvietes, nes šiose vietovėse išlieka teroristinių išpuolių, demonstracijų ir protestuotojų susirėmimų su saugumo pajėgomis tikimybė.

Taip pat rekomenduojama nevykti oro transportu į Šarm aš Šeicho oro uostą ar iš jo.

Kelionių organizatorės „Tez Tour“, kurio dalis klientų buvo užpultame viešbutyje, atstovė tvirtina, kad saugumo reikalavimai bus griežtinami.

„Nuolat palaikome ryšį su mūsų biurų atstovais Hurgadoje. Stebime padėtį. Priimančiosios šalies atstovai yra gavę nurodymą laikytis papildomų saugumo priemonių: inspektuoti viešbučius, kuriuose ilsisi „Tez Tour“ turistai ir vertinti jų saugumą. Esant bent menkiausiam įtarimui, Egipto atstovai privalo mus apie tai informuoti“, - pranešime spaudai sakė „Tez Tour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.

„Tez Tour“atšaukė skrydį į Egiptą iškart po incidento „Bela Vista“ viešbutyje, sausio 9 dieną. Praėjusį šeštadienį į Hurgadą išskristi turėjusių poilsiautojų skrydžiai buvo atšaukti, o į Egiptą išskrido tuščias lėktuvas, kuriuo parskraidinti poilsiautojai, kurie ir planavo sugrįžti.

Pasak URM pranešimo, Egipto valdžia oficialiai pranešė, kad Hurgados įvykis buvo lokalus vietinės reikšmės incidentas.

Ministerija pernai lapkritį rekomendavo Lietuvos piliečiams nevykti į Šarm aš Šeicho kurorto ir kitus Sinajaus pusiasalio oro uostus - tai padaryta po aviakatastrofos, kai sudužo iš Šarm aš Šeicho pakilęs Rusijos lėktuvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių