Quantcast

L. Linkevičius: „šnipų mainai“ – glaudaus bendradarbiavimo su Norvegija pavyzdys

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad penktadienį įvykdyti „šnipų mainai“, per kuriuos iš Rusijos susigrąžinti du lietuviai ir norvegas, yra glaudaus Lietuvos ir Norvegijos bendradarbiavimo pavyzdys.

Ministro teigimu, šis įvykis parodė, kad „mums svarbūs ne tik mūsų, bet ir mūsų sąjungininkų interesai“.

„Be abejo, pirmiausia džiaugiamės dėl savo piliečių. Bet taip pat reikia džiaugtis, kad tai gražus mūsų glaudaus bendradarbiavimo su Norvegija pavyzdys“, – BNS penktadienį sakė ministras.

Rusija penktadienį perdavė Lietuvai du lietuvius ir norvegą, Rusijoje nuteistus dėl šnipinėjimo. Lietuva Rusijai perdavė du dėl šnipinėjimo nuteistus Rusijos piliečius.

Rusija ir toliau keisis nuteistais šnipais

Rusija ir toliau keisis nuteistais šnipais su kitomis valstybėmis, jei tokie asmenys nebus įvykdę sunkių nusikaltimų, penktadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Rusijos parlamento aukštųjų rūmų – Federacijos Tarybos – Užsienio reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas ir buvęs žvalgybos pareigūnas Vladimiras Džabarovas.

„Viskas priklauso nuo nusikaltimo sunkumo. Šiuo konkrečiu pavyzdžiu tie žmonės buvo nuteisti už šnipinėjimą ir atlikę tam tikrą bausmės dalį – jei sunkumas nėra didelis, tada viskas gerai, tokia yra tarptautiniu mastu priimta praktika“, – kalbėjo V. Džabarovas, komentuodamas apsikeitimą šnipais su Lietuva.

Lietuvos Prezidentūra penktadienį informavo, kad Lietuvai ir Rusijai apsikeitus dėl šnipinėjimo nuteistais asmenimis, į Lietuvą sugrąžinti Lietuvos piliečiai Jevgenijus Mataitis ir Arstidas Tamošaitis bei norvegas Frodė Bergas.

Per operaciją viename iš pasienio kontrolės punktų Lietuva savo ruožtu Rusijai perdavė du nuteistus Rusijos šnipus – Nikolajų Filipčenką ir Sergejų Moisejenką.

Rusija „ir toliau tęs tokių apsikeitimų praktiką, kad padėtų savo žvalgybos agentams, patekusiems į bėdą“, sakė V. Džabarovas.

„Svarstytume tokius apsikeitimus nepriklausomai nuo to, apie kokią šalį kalbame – Lietuvą, Jungtines Valstijas, Britaniją ar kitas“, – pridūrė jis.

„Tokia yra standartinė praktika, kuri turėtų būti naudojama nepriklausomai nuo šalies. Svarbiausia, kad tai vyktų Rusijos valstybės interesais“, – kalbėjo rusų Federacijos Tarybos narys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tešlabambiui

Tešlabambiui portretas
Tešlabambi, tai ne pats geriausias bendradarbiavimo pavyzdys, Šakalienė pasisėmė geresnio verslo pagrindų, iš šnipų turtingas nebūsi.

Diagnozė

Diagnozė portretas
Tai jau patologija, Linkevičius reikia kreiptis pas psichologus. Nes nėra normalu, kad taip ligotai reaguoja į žodį "Rusija". Lietuvoje (politikai ir nė tik) aplamai daug ligonių, kurie išgirdę šį žodį pradeda "viduriuoti" bei lieti tulžį. Tą pati daro JAV kongresas. Tad kol nėra vėlu jiems reikia medikų pagalbos.

ALGIS

ALGIS portretas
O KAD JIE VAGIA LIETUVIŲ VAIKUS , TAI IRGI ''GLAUDUS BENDRADARBIAVIMAS'' , REIKĖJO TĄ NORVEGĄ IŠMAINYTI Į LIETUVIŲ VAIKELĮ ..
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių