Quantcast

L. Kukuraitis žada kompensacijas mamoms

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis žada kompensacijas mamoms, praradusioms galimybę gauti motinystės išmokas dėl spalio pabaigoje įsigaliojusių įstatymų pakeitimų.

Ministerija pripažįsta, kad spalio 30-ąją įsigaliojusios Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pataisos nebeleidžia gauti išmokų toms mamoms, kurios per visą nėštumo laiką negavo pajamų. Iki šiol nustatant išmokų dydį, buvo vertinamas pastarųjų metų pajamų laikotarpis, neskaitant nėštumo ir gimdymo atostogų.

„Gerinant vienos grupės padėtį negalima be pereinamųjų laikotarpių keisti taisyklių kitoms moterims, šiuo atveju mamoms, kurios turi sukaupusios reikiamą socialinio draudimo stažą, bet nėštumo metu nedirbo ir dėl to nebegali gauti motinystės išmokos. Jų lūkesčiai buvo pažeisti, todėl nuostatos įsigaliojimą atidėsime, o praradimus kompensuosime“, – pripažįsta L. Kukuraitis.

Anot ministerijos pranešimo, L. Kukuraitis specialistams pavedė parengti projektą, kad pakeitimų įsigaliojimas būtų atidėtas, o atsiradę mamų praradimai būtų atlyginti.

Jis sako, kad įstatymo pakeitimas įsigaliojo skubiai, įgyvendinant Konstitucinio Teismo nutarimą ir „buvo susijęs su savarankiškai dirbančių moterų padėties pagerinimu“, t.y.  šios moterys įgijo teisę gauti motinystės išmoką, nutraukusios darbinę veiklą nėštumo metu. Būtent dėl skubos priimant pataisas, anot jo, nebuvo įspėtos mamos, kurios nėštumo metu nedirbo ir nevykdė savarankiškos veiklos.

Ministras siūlo, kad įstatyme būtų aiškiai įtvirtinta, kiek laiko būtina turėti darbo pajamas ir mokėti įmokas nėštumo metu, kad atsirastų teisė gauti motinystės išmoką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
gegute uzkukavo kukuriekorius uzgiedojo juk vaikas uzaugs bus naujas vergas jei neparduos tai pagrobs o kokia nauda is senjoru uztat ir niekas ir negieda tos giesmes iskaitant tuos kurie privalo tai padaryti nors del bendro euroivaizdzio kuris palyginamas su 3 salim ........

Ona

Ona portretas
Kada valstybė grąžins skola mamoms auginusioms vaikus 1995m. Mes juk buvom apmokamos vaiko auginimo atostogose ir po to grizom į darbą,tai kur mūsų pinigai šortai ir visų metų darbo stažas? Valstybė tuos pinigus ir 1 metų stažą pavogė, už vagystę turi būti taikoma teisinė atsakomybė, ar Lietuva teisinė valstybė,ar vagių?

ką VALSTIEČIAI pažada, tą ir išpildo,

ką VALSTIEČIAI  pažada, tą ir išpildo, portretas
sovietinių ATPLAIŠŲ/kgb/ žurnalistų ir politologų pagalba į valdžią v e r ž i a s i VELTĖDŽIAI konservatoriai, kurie VALSTIEČIŲ paskirtus vaiko pinigus ATIMS.------ Žmonės, nerinkime į jokią valdžią veltėdžių konservatorių, juk konservatorių vagys-- NUALIMO mūsų gyvenimą
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių