Quantcast

Kur dingsta laiškai?

Sunku atsakyti, kur dingsta laiškai, kai šie nėra registruoti. Taip LRT Radijui teigia Lietuvos pašto atstovė Aurelija Jonušaitė. Pasak jos, sužinoti, kur užstrigo laiškas, galima tik tuomet, kai jis registruotas ir turi siuntos numerį. 

LRT Radijo klausytoja, viešėjusi Vokietijoje, prieš 15 dienų į Lietuvą išsiuntė laišką, tačiau šis kol kas nepasiekė adresato.

„Kadangi buvau tuo metu Vokietijoje, norėjau eiti į paštą registruoti. Mes nuėjome laiško registruoti, ir mane ten palaikė laukine, kad paprastą atvirutę noriu registruoti. Žinote, pasijutau labai nemaloniai. Dabar jau turbūt 15 dienų laiško nėra. Aš jau ir į Lietuvą parvykau. Kur dingsta laiškai?“ – klausia į LRT Radiją paskambinusi moteris.

Lietuvos pašto atstovė A. Jonušaitė sako, kad už laišką yra atsakinga siunčianti šalis.

„Klausytoja mini, kad laišką ji išsiuntė iš Vokietijos. Šioje situacijoje pažymėti, kad už laiško pristatymą visą laiką atsakinga siunčianti šalis. Vadinasi, šiuo atveju klausytoja turėtų kreiptis į Vokietijos paštą ir teirautis, kur jis užstrigo ir kodėl jis nepasiekė Lietuvos“, – aiškina A. Jonušaitė.

Pasak Lietuvos pašto atstovės, keista, kad Vokietijos pašte klausytojai buvo pasiūlyta nesiųsti atviruko registruotu paštu.

„Klausytojai tikrai nereikėtų pasijausti nepatogiai ir nemaloniai, nes visais atvejais iš tiesų rekomenduojame siųsti registruotu paštu. Jei būtų registruota siunta tokiu atveju, kaip šis, kai po 15 dienų laiškas dar nepasiekė Lietuvos, jau būtų galima prisijungti prie sistemos ir, žinant siuntos numerį, įvesti ir matyti, kuriame taške tas laiškas yra užstrigęs ir kodėl jis dar neatkeliavęs“, – dėsto Lietuvos pašto atstovė.

Jos teigimu, kai siunta neregistruota, ji nėra įrašoma į jokias sistemas ir jokius dokumentus, ir nėra galimybės patikrinti siuntos kelio.

Anot A. Jonušaitės, kur dingo klausytojas laiškas, geriausiai atsakytų Vokietijos paštas.

„Galbūt jie turi sistemas, kur gali matyti [kur jis dingo]. Bet, jei tai būtų neregistruotas laiškas, išsiųstas iš Lietuvos, tikrai neturėtume galimybių patikrinti“, – sako Lietuvos pašto atstovė A. Jonušaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kad

kad portretas
pastas dirba aplaidziai tai isitikinau savo kailiu, siuntinys buvo registruotas ir kas nuo to pasikeite, jau butu iskeliaves i ten is kur ir atkeliavo, nes kol nesuzinojau, kad turejau gauti siuntini ir kol nenuejau i pasta, ir nepasakiau, kad jau beveik pries 3 savaites turejau gauti siuntini tol jo ir negavau, o ten ponios ir sako:-jau butumem siunte atgal, nepasiimate. O is kur man zinoti jei negaunu pranesimo, poniai pasirausus po dokumentus, paaiskejo, kad nebuvo nestas pranesimas ir tada-oi,oi atsiprasau. O kas man is jos to atsiprasymo...Va jei as taip darbe menesi sedeciau ir paskiau sakyciau-oi,oi atsiprasau, pamirsau, kad darbe esu ir nedirbu, tai ne menesio nereiketu jau po poros dienu isgirsciau-ateeee...

šiaip

šiaip portretas
tai jei žinot apie siuntinį ir pašte pateikiat išsamius duomenys apie jį tai su asmens dokumentu jį atduoda

dirbu

dirbu portretas
laiskininke jau daug metu.nemetu ir neplesau laisku.buna,kad zmones sako,turi but tas ar anas.na neateina iki manes nors pasiusk.is kur man paimt?ir zinoma,jauti,kad tu turi jaustis kaltu,del to,nors akyse to laisko nematei.dingsta ir paskirstymo punktuose,bet aisku kalciausias lieka laiskininkas.ant ko nurasysi darbo broka,jei ne ant zemiausiu.jug jie visi.t.y.laiskininkai,pagal savo teises yra zemiau kanalizacijos lygio
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių