Quantcast

Kultūros viceministrės pareigas pradeda eiti kompozitorė Z. Bružaitė

Kultūros viceministrės pareigas nuo pirmadienio pradeda eiti kompozitorė Zita Bružaitė, pranešė Kultūros ministerija.

Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė ministerijoje taps ketvirtąja viceministre.

Ji bus atsakinga už tautinių mažumų politikos klausimus, etninę kultūra ir nematerialų kultūros paveldą, bendradarbiavimą su savivaldybėmis formuojant kultūros politiką, kultūros centrų veiklos stiprinimą, mėgėjų meninę veiklą.

Viceministrė taip pat koordinuos klausimus, susijusius su baziniu kultūros paslaugų paketo sukūrimu bei įgyvendinimu, su istorinio atminimo įamžinimo teisiniu reguliavimu ir tobulinimu.

Ministras Mindaugas Kvietkauskas BNS yra teigęs, kad Z. Bružaitė be savo muzikės veiklos yra dirbusi įvairiose ekspertų grupėse, dalyvavusi kultūros politikos sprendimuose ir šias sritis mato pakankamai plačiai.

Pasak M. Kvietkausko, kandidatūrą jis atsirinko vykdant „politinį derinimą svarstant įvairias kandidatūras“ su valdančiosios koalicijos partneriais. Anksčiau Z. Bružaitės kandidatūrą siūlė „tvarkiečiai“, bet jų frakcijai iširus, dalis politikų perėjo pas valdančiuosius socialdarbiečius.

Pati Z. Bružaitė sakė atsargiai vertinanti galimybes užsibrėžti didelių ambicijų ministerijoje likus kiek daugiau nei pusmečiui iki naujų rinkimų. Ji žadėjo imtis spręsti „pačius opiausius ir reikalingiausius klausimus“, priskirtus jos sričiai.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje išsilavinimą įgijusi Z. Bružaitė pastaruoju metu dirbo dėstytoja VDU Muzikos akademijoje (buvusiame LMTA Kauno fakultete), 2009-2017 metais ji vadovavo Lietuvos kompozitorių sąjungai.

Z. Bružaitei vasario 16-ąją įteikta Nacionalinė kultūros ir meno premija įteikta už muzikos universalumą ir emocinį atvirumą.

Kultūros ministerijoje taip pat dirba viceministrės Gintautė Žemaitytė, Regina Jaskelevičienė ir Ingrida Veliutė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laima

Laima portretas
Puiku geras pasirinkimas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių