Quantcast

KTU pasirašė susitarimą su IBM

  • Teksto dydis:

Kauno technologijos universitetas ir viena didžiausių pasaulyje informacinių technologijų kompanijų IBM pasirašė susitarimą, kuris abiem pusėms atveria naujų galimybių ir duos naudos.

Universitetui suteikiama nemokama prieiga naudotis šiuolaikiniais verslo valdymo įrankiais, tarptautinės akademinės bendruomenės laimėjimais ir mokymo medžiaga. O IBM, suteiksianti techninius išteklius ir konsultuosianti sistemos naudojimo klausimais, taip prisidės prie geresnės kvalifikacijos technologijų specialistų rengimo. Bet pirmiausiai universitetas programinę įrangą naudos savo turtui valdyti.

„Didelės organizacijos turi didžiules įvairoves skaičių: apskaita, nurašymas, pirkimas, savalaikis remontas. Jei turime įvairiausius prietaisus ligoninėse ar ugdymo įstaigose, reikalinga tų prietaisų patikra. Tai suvaldyti bandoma su elementariausiomis „Excel“ programėlėm. Reikia naujų technologijų, naujų sprendimų“, – tikina KTU mokslo prorektorius Pranas Žiliūkas.

„Įmonių branda pasiekė tokį lygį, kai įmonėms reikia efektyviai apskaityti savo turtą, jį peržiūrėti, todėl nusprendėme eiti bendradarbiavimo su universitetais keliu, kad tokie specialistai būtų rengiami ir Lietuvoje“, – teigia „IBM Lietuva“ plėtros direktorius Ainis Kavaliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių