Quantcast

KT skelbs sprendimą dėl draudimo teistam asmeniui įsigyti ginklą

  • Teksto dydis:

Konstitucinis Teismas (KT) trečiadienį skelbs nutarimą dėl įstatyme numatyto draudimo teistam asmeniui įsigyti ginklą, net kai pasibaigęs jo teistumas.

Į KT kreipėsi Vilniaus apygardos administracinis teismas dėl Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo nuostatų, reglamentuojančių leidimą turėti ginklą nepriekaištingos reputacijos asmenims.

Teismui apskųsta norma, kad nepriekaištingos reputacijos asmeniu nelaikomas už tyčinį smurtinį nusikaltimą daugiau kaip šešerių metų laisvės atėmimo bausme teistas asmuo. Toks asmuo negali įsigyti ir turėti B ir C kategorijų ginklų, jų šaudmenų.

Panašioje byloje 2020-aisiais KT nusprendė, kad tuomet galiojęs draudimas daugiau nei trejiems metams už tyčinį smurtinį nusikaltimą teistam asmeniui įsigyti ginklą, net kai pasibaigęs jo teistumas, prieštarauja Konstitucijai.

Reaguojant į KT nutarimą, Seime buvo priimtos įstatymo pataisos, numatančios 15 metų terminą.

Vis dėlto įstatyme atsirado nuostata, kad minėtas terminas netaikomas asmenims, kurie už tyčinį smurtinį nusikaltimą teisti daugiau kaip šešerių metų laisvės atėmimo bausme.

Anot Vilniaus apygardos administracinio teismo, nepatobulinta įstatymo nuostata „neleidžia individualizuotai vertinti asmens situacijos jo keliamo pavojaus požiūriu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Su legaliu ginklu

Su legaliu ginklu  portretas
I zmogu saut negali.Isigyk nelegalu

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Man leidimo neduoda, nes aš turiu kelių eismo taisyklių pažeidimus per 22 metus (tamsinti langai, 1 kartą viršijau greitį ir kiti nereikšmingi). Taip bet koks mentas gali parašyti, kad aš keliu grėsmę sau ir kitiems, ir leidimo nebus. Va tokia blt tvarka Lietuvoje. 3,14zda
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių