Quantcast

KT imasi S. Rudėnaitės prašymo įvertinti jos atleidimo aplinkybes

Konstitucinis Teismas (KT) priėmė Vilniaus apygardos teismo prašymą ištirti, ar pagrindiniam šalies įstatymui neprieštaravo Seimo sprendimas iš pareigų Lietuvos Aukščiausiajame Teisme (LAT) atleisti teisėją Sigitą Rudėnaitę.

Kreiptis į Konstitucinį Teismą prašė pati S. Rudėnaitė, pateikusi civilinį ieškinį į Vilniaus apygardos teismą prašydama pripažinti jos atleidimą iš LAT Civilinių bylų skyriaus pirmininkės pareigų neteisėtu.

Konstitucinis Teismas jau nagrinėja S. Rudėnaitės atleidimo aplinkybes pagal Seimo kreipimąsi, tad naujas prašymas yra jungiamas prie šios bylos ir bus nagrinėjamas kartu skubos tvarka, pranešė KT.

S. Rudėnaitė kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą prašydama panaikinti Seimo sprendimą atleisti ją iš pareigų ir pritaikyti laikinąją apsaugos priemonę – grąžinti ją į buvusias pareigas, kol bus priimtas teismo procesinis sprendimas dėl ginčo esmės.

Vilniaus apygardos teismas patenkino S. Rudėnaitės prašymą ir grąžino ją į LAT Civilinių bylų skyriaus pirmininkės pareigas, taip pat kreipėsi į KT ir sustabdė tolesnį bylos nagrinėjimą, kol bus gautas jo išaiškinimas.

S. Rudėnaitė iš LAT Civilinių bylų skyriaus pirmininkės pareigų atleista balandžio 21 dieną. Prezidentas Gitanas Nausėda Seimui siūlė S. Rudėnaitę atleisti iš LAT Civilinių bylų skyriaus pirmininkės pareigų ir paskirti šio teismo pirmininke.

Paskelbus slapto balsavimo rezultatus, paaiškėjo, kad pirmajam siūlymui parlamentarai pritarė, o antrąjį atmetė.

Po šio sprendimo Aukščiausiajam Teismui laikinai vadovavusi S. Rudėnaitė tapo paprasta LAT teisėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių