Quantcast

Kryžkalnyje planuojama įkurti parką Lietuvos gynėjams

  • Teksto dydis:

Raseinių rajone, Kryžkalnyje, ketinama įkurti parką, skirtą pagerbti Lietuvos gynėjus.

Šią savaitę su Raseinių rajono meru Andriumi Bautroniu susitikęs kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys aptarė Lietuvos kariuomenės generolų ąžuolų parką perkėlimą iš Ruklos į Kryžkalnį, prie Lietuvos partizanų memorialo.

„Vieta, į kurią planuojama perkelti ąžuolus, palanki dėl savo infrastruktūros ir patogios strateginės vietos. Tai prasminga idėja, apjungianti Raseinių krašto ir visos Lietuvos istoriją, kurią tikimės papasakoti ir Kryžkalnyje“, – savivaldybės pranešime cituojamas meras.

Šiuo metu Rukloje augantys ąžuolai simbolizuoja Lietuvos kariuomenės tarpukario ir rezistencijos laikotarpių, dabarties ir ateities generolus, kurie yra sektini pavyzdžiai ateities kartoms.

Siekiama minėtą vietą skirti prisiminimui ir pagarbai visos Lietuvos skirtingų laikotarpių gynėjams. 

Šalia teritorijos, į kurią planuojama perkelti ąžuolyną, yra Lietuvos partizanų memorialas, šiuo metu statomas informacinis paviljonas-lankytojų centras, todėl manoma, kad perkėlus minėtą ąžuolyną netoliese šių objektų, ąžuolynas būtų prieinamesnis visuomenei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BANDITAI tūnodami miške neėdę, nes

BANDITAI tūnodami miške neėdę, nes portretas
pabėgo nuo ARMIJOS į mišką,plėšė ir atiminėjo iš gyventojų, tai kas vertinga- bent už tokius "nuopelnus" NEREIKĖTŲ statyti paminklų

Kęstutis

Kęstutis portretas
Gerbiami LT patriotai atsibuskite, visų laikų didžiausio pasipriešinimo divyrių memorialas įkurtas Lietuvos užkampyje. Ar ne gėda jums valstybės vadovai kad neradote vietos valstybės sostinėje, kas yra Kryžkalnis šalies mastu-užkampis, ten savaitėmis nieks kojos neužkelia, nebent supaudžia važiuojant senuoju Žemaičių plentu į vakarus šlapimo pūslę... Tai ką jūs padarėte kad mūsų didvyriai kovoję ištisą diašimtmetį ir sudėję 20 tūkstančių auką atsidūrė užkampyje, gal jie mažiau padarė nei Sausio 13-osios gynėjai?

>Jonas

>Jonas portretas
fufaikes pasiilgai ?
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių