Quantcast

Krašto apsaugos savanorių pajėgos mini 29-ąsias įkūrimo metines

  • Teksto dydis:

Penktadienį Lietuvoje bus minimos Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) įkūrimo 29-osios metinės.

„Sausio laužų šviesoje prieš 29-erius metus užgimusios KASP (tuomet – Savanoriškoji krašto apsaugos tarnyba, SKAT) šiandien vienija apie 5 tūkst. karių savanorių ir apie 500 profesinės karo tarnybos karių, civilių darbuotojų. Dauguma karių savanorių yra jauni ir motyvuoti Tėvynės gynėjai, į KASP gretas įsilieję mūsų tautos laisvės idealų pakviesti“, – sako pajėgų vadas pulkininkas Dainius Pašvenskas.

Penktadienį, vidurdienį, Vilniuje, Nepriklausomybės aikštėje, išsirikiuos visų šešių KASP rinktinių būriai su kovinėmis vėliavomis, taip pat mūsų kaimyninių šalių – Lenkijos, Estijos ir Latvijos – savanorių pajėgų kovinių vėliavų grupės, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Ceremonijoje tradiciškai istoriniu kalaviju bus apdovanota geriausia praėjusių metų savanorių kuopa, pagerbti garbės savanoriai, karių savanorių darbdaviai, bus padėtos gėlės prie Sausio 13-osios memorialo, paminklinio akmens savanorio Artūro Sakalausko žuvimo vietoje ir Nežinomo kareivio kapo.

29-ųjų KASP įkūrimo metinių proga iš istorinės KASP patrankos nuaidės salvės Lietuvos Respublikai, Lietuvos Respublikos kariuomenei, Krašto apsaugos savanorių pajėgoms.

Tylos minute bus pagerbtas žuvusiųjų už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę atminimas.

Minint KASP įkūrimo metines, kariai savanoriai raginami darbe, laisvalaikio metu ar mokslo įstaigose dėvėti kario uniformą, taip stiprinant ryšį su visuomene, skleidžiant žinią apie kario tarnybą, pristatant savanorių pajėgas.

Krašto apsaugos savanorių pajėgos įkurtos 1991 metais po Sovietų Sąjungos bandymo ginkluota jėga nuversti teisėtą Lietuvos valdžią.

Šiuo metu KASP kariai savanoriai tarnauja visoje Lietuvoje dislokuotose kuopose, taip treniruodamiesi ginti savo gimtąsias vietas, kuriose gyvena, dirba bei derina kario pareigą su civiliniu gyvenimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zaibas

zaibas portretas
jaigu ne Lietuvos komunystai su Btazausku priesaky, tai savanoriu istatymas butu priimtas anksciau, bet jie parazytai labai priesinosi tam istatimui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių