Quantcast

Krašto apsaugos ir vidaus reikalų ministrai apžiūrėjo pradėtą tiesti vielos užtvarą

Krašto apsaugos ir vidaus reikalų ministrai penktadienio popietė apžiūrėjo pasienyje su Baltarusija penktadienį kariuomenės pradėtą tiesti vielos užtvarą.

„Šiandien gyvai įvertinome situaciją pasienyje, esame patenkinti tuo, ką matome. Spygliuotos vielos tvorą įveikti yra sudėtinga ir pavojinga, ji turi reikšmingą stabdomąjį poveikį“, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pažymi, jog „migrantai turi suprasti ir pajusti, kad kelias per Lietuvą nei paprastas, nei greitas“, sakoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime.

Šiandien gyvai įvertinome situaciją pasienyje, esame patenkinti tuo, ką matome.

„Mes imsimės visų būtinų priemonių, kad ne tik maksimaliai apsunkintume neteisėtai sieną kertančių migrantų patekimą į Lietuvą, bet ir užtikrinsime, kad jų kelionė čia būtų sustabdyta ir jie kuo greičiau grįžtų į savo kilmės šalis“, –  pridūrė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Spygliuotos vielos užtvarą, vadinamą koncertina, siekiant sustabdyti neteisėtų migrantų srautus iš Baltarusijos kariuomenė pradėjo tiesti penktadienį.

Spygliuotos vielos užtvarai ties siena su Baltarusija įrengti Vyriausybė penktadienį iš rezervo skyrė 4,8 mln. eurų.

Nutarime numatyta, kad šie pinigai bus panaudoti „sienos su Baltarusija 550 km ilgio ruože papildomam fiziniam barjerui apsauginei vielinei tvorai „Concertina“ įrengti, siekiant užkardyti neteisėtus migracijos srautus“.

Taip pat siekiant suvaldyti išaugusius neteisėtos migracijos srautus, priimtas sprendimas pasienyje su Baltarusija statyti tvorą.

Lietuva pastaraisiais mėnesiais susiduria su beveik dvidešimt kartų išaugusiais nelegalių migrantų srautais Baltarusijos pasienyje. Lietuvos pareigūnai teigia, kad tai – organizuota Baltarusijos režimo hibridinė ataka prieš Lietuvą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

runkeliams

runkeliams portretas
gandragalviai nesusimuškit su vatnikais kas didesnę smarvę paskleis.Ir iš kur tų debilų tiek ant Lietuvos.Ką reiškia psichiatras buvo valdžioje

Koncervai

Koncervai portretas
Nu ka megsta koncervai tai rast priezasti kaip be viesuju pirkimu, skuba leist begale pinigu. Dabar tvoros nupirks uz 100 mln ir parodysim kokie mes tolerantiski, atviri. Slykstus melagiai ir tiek

tai

tai portretas
čia tik vizualiai matysis, o perbegeliai turi savo schemas ir ryšius, pasieniečiai su balvonais neprasideda, viską išmano ir žino, kaip elgtis, ne simboliškai, o realiai. Nuomonė.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių