Quantcast

Kosmose pabuvusi Lietuvos vėliava bus saugoma Etnokosmologijos muziejuje

  • Teksto dydis:

Pirmoji šalies istorijoje daugiau nei 585 km aukštyje tris dienas aplink Žemę kosmose skridusi Lietuvos vėliava bus saugoma Lietuvos etnokosmologijos muziejuje Molėtų rajone, pranešė bendrovė „Shift4 Payments“.

Vėliava bus eksponuojama aukščiausiame muziejaus taške, elipsoido salėje, kur atsiveria viso regiono panorama.

„Šiuo metu gaminame kapsulės „Dragon“ tūrinį maketą, kuriame ir įkurdinsime Lietuvos vėliavą. Ekspozicijos lankytojai galės ne tik pamatyti vėliavą, bet kartu ir geriau supras, kokiomis sąlygomis astronautai gyvena kosmose, kiek erdvės jie turi skrydžio metu, kas supa jų aplinką“, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją sakė muziejaus vadovas Linas Šmigelskas.

Lietuvišką trispalvę rugsėjo 15 dieną į kosmosą išskraidino saugių mokėjimo sprendimų lyderės JAV kompanijos „Shift4 Payments“ įkūrėjas, verslininkas Jaredas Isaacmanas (Džeradas Isakmanas).

Tris dienas trukusioje pirmojoje žmonijos istorijoje vien civilių misijoje „Inspiration4“ dalyvavo keturi paprasti amerikiečiai, jie šiam skrydžiui pasiruošė per pusę metų.

Pati įgula skrydžio metu buvo įsikūrusi kosminėje kapsulėje „Dragon“, ją į orbitą išskraidino „SpaceX“ raketa „Falcon9“. Misijos sumanytojas ir „Inspiration4“ įgulos vadovas J. Isaacman kartu su savimi į erdvėlaivį pasėmė ir 1,5 x 0,9 m dydžio Lietuvos vėliavą, kurią skrydžio metu išskleidė ir įamžino nuotraukoje.

Trečiadienį trispalvė atgabenta į Vilnių iš JAV, o ketvirtadienį siuntinys viešai atidarytas.

Lietuvos rekordus fiksuojančios „Agentūra Factum“ darbuotojai registravo du rekordus: kosmose pabuvojusios didžiausios Lietuvos trispalvės (1 m X 1,5 m) ir aukščiausiai – 585 km aukštyje – išskleistos Lietuvos vėliavos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kas irodys kad ji ten buvo ir koks skirtumas kam tas politivaizdis svarbu isitykinimas tai panasiai kai marmalu ivairoveje 1 suleidzia 1 kitam kitokiir dar su prievarta /fasistyne/===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių