Quantcast

Koronaviruso prevencija: ar Lietuva tikrai pasiruošusi apsisaugoti?

Seimo narys dr. Mantas Adomėnas kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą ir užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių dėl COVID-19, geriau žinomo kaip koronaviruso, protrūkio prevencijos priemonių Lietuvoje.

„Man kelia susirūpinimą, ar Lietuva tikrai pasiruošusi apsisaugoti nuo koronaviruso epidemijos – ar nėra vadovaujamasi tingiu mąstymu, kad šita globali grėsmė gal kaip nors praeis pro šalį. Kodėl nėra ribojamas galimų viruso nešiotojų atvykimas iš Kinijos? Ar esame pasirūpinę diagnostikos patikimomis priemonėmis, jeigu infekcija mus pasiektų?“ – klausia Seimo narys M. Adomėnas.

Pasak jo, tai rimti klausimai, ir negalime į epidemijos grėsmę žiūrėti kaip į tolimą ir abstraktų dalyką: globaliame pasaulyje nėra tolimų grėsmių.

„Turime būti tikri, kad valstybės institucijos daro viską, kad pavojuje neatsidurtų Lietuvos žmonių sveikata ir gyvybė“, – sako M. Adomėnas.

Pasak jo, Kinijos pavyzdys rodo, kad, norint stabdyti epidemijos plitimą tankiau gyvenamose vietovėse, gali prireikti visuotinio karantino. „Jei jo prireiktų, būtų paveiktos visos svarbiausios valstybės viešojo gyvenimo sritys – pagalbos tarnybų darbas, bankų, įmonių ir valstybės įstaigų veikla, būtiniausių vaistų, maisto ir būtinojo vartojimo prekių tiekimas, įprastas mokslo įstaigų funkcionavimas, viešasis transportas, atliekų tvarkymas, etc. Ar yra modeliuojama valstybės veiksmai tokios krizės atveju?“ – ministrų klausia M. Adomėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:D:D:D

:D:D:D portretas
oi prajuokonite. Negi nežinote kur gyvenate? Negi nežinote, kad durnių laivas nėra pasiruošęs absoliučiai niekam?

Kaukės?

Kaukės? portretas
Kur priešvirusinės kaukės? Vaistinėse gali gauti tik po kelias medicinines kaukes. Jos prastos kokybės ir neapsaugo nuo viruso.

Anonimas

Anonimas portretas
eilinis lietuviskas anegdotas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių