Quantcast

Koronaviruso krizė: svarbiausios ketvirtadienio naujienos

BNS pateikia svarbiausių ketvirtadienio naujienų apie koronaviruso krizę Lietuvoje apžvalgą.

Viruso plitimas. Per parą nustatyti du nauji koronaviruso atvejai: užsikrėtė Santaros klinikų medikė, dalyvavusi asmeninėje šventėje. Šiuo metu virusas patvirtintas keturiems iš devynių šventės dalyvių, bet specialistų teigimu, situacija yra suvaldyta. Antrasis atvejis – įvežtinis: virusas nustatytas iš Švedijos grįžusiam asmeniui, nejutusiam simptomų. Ligoninėse gydoma penkiolika sergančiųjų COVID-19, trys iš jų – reanimacijoje.

„Sodros“ rezervas. Karantino metu dėl sumažėjusių įplaukų ir padidėjusių išlaidų „Sodrai“ pradėjus naudoti sukauptą maždaug 600 mln. eurų rezervą, fondo vadovė sako, kad jo ne tik nepritrūks, bet liks dar 100 mln. eurų.

Perpus mažiau keleivių. Lietuvos oro uostai prognozuoja, jog dėl koronaviruso krizės pavasarį oro bendrovėms laikinai nutraukus keleivinius skrydžius, šiemet bendras keleivių nuosmukis trijuose oro uostuose sieks 50 proc., o skrydžių srautas bus 39 proc. mažesnis nei pernai. Manoma, kad ankstesnį lygį skrydžių ir keleivių srautai pasiekti galėtų tik kitų metų pabaigoje.

Apsaugos priemonių rezervas. Lietuvą pasiekė dar 14 tonų asmens apsaugos priemonių, kurios, pasibaigus karantinui, kaupiamos kaip rezervas, rengiantis galimai kitai koronaviruso bangai. Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šiuo metu kai kurių turimų apsaugos priemonių turėtų užtekti mažiausiai keliems mėnesiams.

Užsienyje:

* COVID-19 nustatyta dviem Latvijos ambasados Egipte diplomatams. Pačioje Latvijoje naujų atvejų nenustatoma penktą dieną iš eilės. Estijoje nustatytas vienas naujas atvejis.

* Europos Komisija patvirtinto 9 mlrd. vertės gelbėjimo paketą vienai didžiausių pasaulio oro linijų bendrovių „Lufthansa“, kad ši galėtų įveikti koronaviruso sukeltą krizę.

* Brazilijoje per parą nustatyta daugiau kaip 42,7 tūkst. naujų koronaviruso atvejų – tai antras didžiausias skaičius nuo protrūkio Brazilijoje pradžios.

* Po trijų mėnesių karantino vėl atidaromas Paryžiaus Eifelio bokštas, tačiau į jį pakilti kol kas bus galima tik laiptais.

Svarbios naujienos, nesusijusios su koronavirusu

* Prezidentas Gitanas Nausėda neišvyko į planuotą susitikimą su Estijos ir Latvijos prezidentais, trims šalims nepavykus susitarti dėl elektros energijos iš Astravo AE nepirkimo.

* Pranešta, jog iš pareigų traukiasi trys vyriausieji prezidento patarėjai: Jonas Vytautas Žukas, Sonata Šulcė ir Aistis Zabarauskas.

* Kilus diskusijoms ir pasipiktinimui dėl sostinės Lukiškių aikštėje įrengto paplūdimio, Seimas  ėmėsi projekto, kuriuo būtų nustatyta, jog memorialiniai aikštės akcentai turėtų būti skirti laisvės kovoms.

* Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) generaliniu direktoriumi paskirtas Lietuvos totorių bendruomenių sąjungos pirmininkas, Mykolo Romerio universiteto dėstytojas 55 metų Adas Jakubauskas. Jis šiose pareigose keičia dešimtmetį centrui vadovavusią Teresę Birutę Burauskaitę.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas Lietuvojenaujienos apie koronavirusąkoronaviruso situacija LietuvojeCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai KADA eliminuosit tą ve'Rygą?.. :/

Niekas

Niekas portretas
Per Jonines Lietuvoje nuskendo 4 žmonės. Laukite karantino vandens telkiniams, nes tai baisiau nei koronavirusas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių