Quantcast

Kontroliuoti situaciją pasienyje VSAT pareigūnams padeda muitininkai

Kontroliuoti situaciją pasienyje su Baltarusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams padeda ir muitininkai.

Šią savaitę keturios mobiliosios grupės nuolatiniu nepertraukiamu režimu pradėjo vykdyti užduotis VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Adutiškio ir Kalvarijų pasienio rinktinių veikimo teritorijoje, pranešė Muitinės departamentas.

Pasak pranešimo, nepaprastosios padėties metu paskirti muitinės pareigūnai vykdo pasienio teisinio režimo, antrinės migracijos kontrolės ir kitas pasienio užkardų vadų nustatytas funkcijas.

Pagrindinės muitinės pareigūnų užduotys – kontroliuoti, ar nėra pažeidžiami asmenų judėjimo nepaprastosios padėties teritorijoje draudimai, užkardyti galimą neteisėtą nelegalių migrantų išvykimą ir pan.

VSAT pareigūnams pasienyje talkina ir kariuomenės pajėgos. Seimas yra suteikęs papildomus įgaliojimus kariams, vykdantiems užduotis pasienyje.

Jie gali duoti privalomus nurodymus, sulaikyti žmones, nevykdančius jų privalomų nurodymų, laikinai apriboti galimybę patekti į tam tikrą teritoriją ar patalpą, tikrinti dokumentus, atlikti asmens apžiūrą ir jo turimų daiktų patikrinimą, panaudoti specialiąsias priemones.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Praėjusią savaitę Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje susitelkus keliems tūkstančiams migrantų ir jiems mėginant šturmuoti sieną, Lietuvos pasienyje su Baltarusija mėnesiui įvesta nepaprastoji padėtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

riuzgij vaniučka

riuzgij vaniučka portretas
o kur kacapuku komentarai, liezuvis prie gomurio prilipo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių