Quantcast

Konkurencijos sargai rečiau tiria piktnaudžiavimą dominuojančia padėtimi

Piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi tyrimai retėja, sako Konkurencijos tarybos (KT) pirmininkas. Šarūno Keserausko teigimu, tokių pažeidimų rečiau pasitaiko dėl kelių priežasčių.

„Didelę dalį tokių pažeidimų, kurie nustatomi, paima Europos Komisija (...) – dominuojantys ūkio subjektai dažnai veikia europinėse ar pasaulio rinkose. Kita dalis problemų sprendžiama nacionalinių reguliuotojų. Mes paprastai sprendžiame tuos klausimus, kurių tie reguliuotojai negali apimti“, – šią savaitę Seimo Ekonomikos komitete teigė Š. Keserauskas.

Jis taip pat pabrėžė, kad pastarieji tyrimai reikalauja didelių išteklių, todėl dėl lėšų stygiaus jie nepradedami.

Taryba BNS nurodė, kad 2018 metais buvo atlikti tik du piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi tyrimai, o 2021-aisiais –  vienas. Pernai KT nutraukė tyrimą dėl „Toksikos“, nes įmonė pakeitė ydingas sutarties su klientais sąlygas.

Taryba šiuo metu tęsia tyrimą, ar Susisiekimo ministerija neriboja konkurencijos geležinkelių transporto rinkoje.

Iš 88,342 mln. eurų tarybos 2020-2022 metais paskirtų baudų į biudžetą iki įplaukė 19,829 mln. eurų.

Š. Keserauskas sako, kad toks skirtumas susidaro, nes tarybos sprendimai skundžiami teismams, o procesai užtrunka.  

„Kiekvienas sprendimas skundžiamas ir įmonės turi galimybę sumokėti baudas, kai baigiasi teisminiai procesai“, – teigė KT vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar jau "isisavino"?

Ar jau "isisavino"? portretas
Kaip ten vyksta NATO suvaziavimui Vilniuje skirtu milijonu "dalybos"?

Visi

Visi portretas
"tyrimai" trunka iki kysio sumos suderinimo!

Trasoje transvestitai

Trasoje transvestitai portretas
Jie nori pinigų, jie sutinka būt bet kuo. Gali būti zelenskiais, gali lytiškai santykiauti su gyvuliais, galu kepti vaflius ar beliašus. Tik duokit jiem pinigų, jei pasakysit, kad konkurencinėje kovoje jie praloš, nes paprasčiausiai plastinių operacijų neapmokės, kiek jų daug reikia, eis į teismą ir oadakys, kad pažeistos jų teisės. Dabar jie turi ne tokius mažus UAB, yra daug jų bankuose, prokuratūrose, konkuruoja su tradicinės orientacijos mokėmės, kurių yra mažuma. Toks pas tokį nueina ir į teismą, ir į grožio procedūras, ir pas gydytoją , pas tokį patį ir jetvoas tokį, kurio vaikas transvestitas. Ir konkuruoja. Kurio sintetika geriau laikosi kelnėse ir kuris jau pakeliui į sąvartyną.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių