Quantcast

Komisijos sprendimą inicijuoti apkaltą P. Gražulis vadina politiškai motyvuotu

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis parlamentaras Petras Gražulis sako, kad komisijos sprendimas inicijuoti jam apkaltą yra politiškai motyvuotas.

„Čia yra politinis, be abejonės, sprendimas ir joks ne teisinis. Nes jei būtų nors kiek teisės, tai būtų ir opozicija balsavusi, o dabar, kiek aš žinau, ji pareiškė atskirą nuomonę“, – BNS sakė parlamentaras.

Apkaltos komisija trečiadienį nusprendė, kad P. Gražulis balsavo už kitą Seimo narį, todėl yra pagrindas pradėti jam apkaltą. Už tai buvo šeši iš 11 komisijos narių.

Kad yra pagrindas pradėti apkaltą, balsavo visi valdančiųjų atstovai, penki opozicijos nariai paskelbė atskirąją nuomonę. Dėl šios išvados dar balsuos visas Seimas.

Jei paskaitytumėte ekspertų išvadas, tai jie negalėjo nustatyti, ar aš balsavau, ar ne.

„Jei paskaitytumėte ekspertų išvadas, tai jie negalėjo nustatyti, ar aš balsavau, ar ne. Tai aš nežinau, kuo remiantis komisija nustatė, kad balsavau“, – svarstė politikas.

Jis teigė neabejojantis, kad Seimas pritars išvadai, tačiau palankesnio verdikto tikisi iš Konstitucinio Teismo (KT).

„Visa dauguma balsuos. Neabejoju nė vienu procentu, – teigė P. Gražulis. – Aš manau, kad Konstituciniame Teisme blaivaus proto tikrai atsiras.“

Apkaltos komisija, remdamasi faktinių aplinkybių visuma, konstatavo, kad P. Gražulis 2022 metų rugsėjo 15 dieną per Seimo vakarinį posėdį dėl Seimo nutarimo priėmimo balsavo ne tik už save, bet ir už greta jo sėdintį socialdemokratą Liną Jonauską.

Tai komisija grindžia teismo ekspertų išvada, jog nefiksuota, kad L. Jonauskas pats balsavo, tuo metu P. Gražulis „kaire ranka atliko nenustatytą veiksmą ties savo darbo vietos elektroninio balsavimo bloko panele ir ištiesęs dešinę ranką atliko nenustatytus veiksmus ties Seimo nario L. Jonausko darbo vietos elektroninio balsavimo bloko panele“.

Išvadose akcentuota, kad komisijos nagrinėjami atveju balsavimo metu įranga veikė be sutrikimų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ll

ll portretas
Cirkas be pinigų,kuo dangstytų savo darbelius jei ne būtų Gražulio,nes pastoviai naudoti Gražulio korta jau apgailėtina.Tikros iškreiptos demokratijos grimasos.

Seniai

Seniai portretas
ji nori ispasolvonyti,uz "neteisingas paziuras" i mazumas. Tie patys koldunai jam atsirugo,o kompanionui Uzkulniui - nieks net pastabos neistare!

O armonaitei kada bus apkalta?

O armonaitei kada bus apkalta?  portretas
Vien tik už šurajevo siautejimą seime, nepagarbą rinkejams ir t.t
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių