Quantcast

Komisija Norvegijoje per dvi savaites nuspręs, ar lietuvei grąžinti sūnų

  • Teksto dydis:

Už vaiko teisių apsaugą atsakinga komisija Norvegijoje per dvi savaites nuspręs, ar grąžinti mažamečio Gabrieliaus B. globos teises jo motinai Gražinai Leščinskienei.

Tai BNS antradienį patvirtino G.Leščinskienės advokatė Sandra Latotinaitė.

Šiuo metu Norvegijos vaiko teisių apsaugos tarnyba „Barnevernet“ mažametį yra atskyrusi nuo motinos. Tarnyba komisijos prašo, kad iš G.Leščinskienės būtų atimtos septynmečio sūnaus globos teisės.

Anksčiau S.Latotinaitė LRT radijui tvirtino, kad vaiko močiutė, padedama Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos, kreipėsi į Norvegijos tarnybas, kad būtų paskirta globėja tuo atveju, jei globos teisės bus atimtos iš mamos. Advokatė tada teigė, kad „rizika yra labai didelė“, jog globos teisės bus atimtos po vaiko pagrobimo iš Norvegijoje paskirtų laikinų globėjų.

Ji sakė, kad berniukas iš šeimos buvo paimtas dar praėjusių metų birželio 11 dieną.

„Oficialios priežastys - vaiko seksualizuotas elgesys, pernelyg dažnas vaikščiojimas į tualetą, dažnas rankų plovimas, jų uostymas, niekaip nepagrįsti įtarimai, kad vaikas galėjo būti seksualiai išnaudotas, neaiški berniuko aplinka, neaiškūs motinos darbai. Tai yra, kad vaiko teisių apsaugos tarnyba nepažįsta motinos aplinkos - šeimos, draugų. Skirtingos auklės, Gabrieliaus dėdės viešnagės pas motiną, t.y. savo seserį sukėlė įtarimą ir mokyklos pakeitimas priešingai vaiko teisių apsaugos tarnybos rekomendacijoms“, - nurodė advokatė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
O ką jie ten svarsto? Pagrobti LR pilietį ar ne?

Ak jo...

Ak jo... portretas
Paaiškės: norvegų valdžia vaikų grobikai- ar ne?

Tai jo

Tai jo portretas
Ir taip aišku, kas ten dar gali paaiškėt, negi kas pasaulyje ims keist nuomonę apie veršelių tautą. Jei savi pi$a, tai ko svetimšaliams laukt.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių