Quantcast

Komercinė žiniasklaida ragina Kultūros ministeriją peržiūrėti LRT finansavimą

  • Teksto dydis:

Komercinės žiniasklaidos atstovai kreipėsi į Kultūros ministeriją, ragindami peržiūrėti nacionalinio transliuotojo LRT finansavimą.

Šiuos klausimus su kultūros ministru Simonu Kairiu aptarė didžiausius naujienų portalus vienijanti interneto žiniasklaidos asociacija ir TV3 vadovai, trečiadienį pranešė asociacija.

Asociacija ragina nacionaliniam transliuotojui skirtą finansavimą suderinti su Europos Komisija, patikslinti LRT misijos apibrėžimą, finansavimą susieti su patiriamais kaštais ir sukurti išorinį nepriklausomą LRT turinio ir finansų kontrolės mechanizmą, teigiama pranešime spaudai.

„Susitikime kultūros ministrui, kuris yra atsakingas už visuomenės informavimo politiką Lietuvoje, buvo pristatyta situacija ir siūloma ieškoti būdų kaip spręsti susidariusią situaciją dėl neveiksnaus LRT turinio ir finansų kontrolės mechanizmo, viršijančio LRT misijos ribas veiklos bei kryžminio finansavimo, valstybės pagalbos taisyklių nesilaikymo ir kitų klausimų, kurie yra kenksmingi visai šalies žiniasklaidos ekosistemai“, – pranešime spaudai teigė Interneto žiniasklaidos asociacijos vadovas Arnas Marcinkus.

Asociacija su TV3 pernai Europos Komisijai apskundė LRT finansavimo tvarką. Komercinės žiniasklaidos atstovai nurodo, kad LRT finansavimas iš biudžeto nėra susietas su kaštais vykdant misiją, trūksta tinkamos pajamų ir išlaidų kontrolės.

LRT teigia, kad šiuo skundu komercinė žiniasklaida siekia sumažinti LRT finansavimą ir riboti portalą.

Nuo 2015 metų LRT biudžetas automatiškai apskaičiuojamas pagal surenkamas pajamas iš gyventojų pajamų mokesčių ir akcizų. Anot tokios tvarkos šalinininkų, tai užtikrina, kad nacionalinis visuomeninis transliuotojas nepatirtų politinio spaudimo dėl jo veiklos.

2019 metais LRT biudžetas siekė 41,6 mln. eurų, 2020 metais – 46,3 mln. eurų, 2021 metais – 53,8 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komercinių priviso be skaičiaus

komercinių priviso be skaičiaus portretas
tai ir rėkia.visvien jusų kalbančių galvų niekas nežiūri ir nežiūrės.

Nausėdas

Nausėdas portretas
Kodėl lietuvos mokesčių mokėtojai turi išlaikyti LRT,kurį atspindi ir propaguoja TIK LABAI SIAURĄ VISUOMENĖS SLUOKSNI. LRT - tai analogas V Tompkus "vakaro žinioms" "Respublikai tik su priešingu ženklų Bet ir LRT ir "Vakaro Žinių" ESMĖ TAPATI. Skirtumas , kad Tompkus negauna mokesčių mokėtojų pinigų. O LRT tų pinigų gauna tiek kad gali išleisti turistauti po pasaulį VISA BANDĄ neva istorikų, neva kulinarų, neva emigrantų gyvenimo stilistų. LRT -ŠLYKŠTŲ IR NIEKINGA

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Sumažint finansavima
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių