Quantcast

Kokius pažadus gyventojai davė 2024-iesiems?

  • Teksto dydis:

Per Naujuosius metus įprasta pergalvoti nuveiktus darbus ir susidaryti naujų tikslų sąrašą, praneša LNK.

„Swedbank“ atlikta apklausa rodo, daugiau nei ketvirtadalis žmonių kelia tikslą kitąmet labiau planuoti savo finansus. Kiek mažiau teigia planuojantys sveikiau maitintis. Šeštadalis davė pažadą sau skaityti daugiau knygų.

Iškart po Naujųjų ne prie televizoriaus ant sofos, o į sporto salę. Sporto klubai pastebi, kad sausį sportuojančių srautas išties smarkiai išauga.

„Įprastai sausio mėnesio srautas išauga 15-20 procentų. To paties tikimės ir šiais metais“, – sakė „Impuls“ ir „Lemon gym“ vadovė Greta Radzevičienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Kitąmet pradėsiu sportuoti – vienas dažniausių pažadų sau Naujųjų metų vakarą, bet ne pats populiariausias.

„Apklausa nelabai nustebino, nes visgi tie pažadai dažnai kartojasi. Šiemet pirmoje vietoje – geriau rūpinsiuosi savo finansais“, – „Swedbank“ Finansų instituto vadovė Jūratė Cvilikienė.

Anot ekspertų, sėkmės formulė pažadams įvykdyti – detalus planas. Tiesa, universalaus būdo, kaip jį sudaryti, visiems nėra.

Apklausa nelabai nustebino, nes visgi tie pažadai dažnai kartojasi.

„Tik 3 procentai pasaulio gyventojų turi aiškiai suformuotus ir surašytus tikslus, visi kiti 97 procentai jų nepasiekia, nes tiesiog neturi“, – pasakojo  geros savijautos ekspertė Gintarė Jonaitytė.

Anot psichologės, galima pradėti nuo balto popieriaus lapo. Užrašyti svarbiausias gyvenimo sritis ir įsivertinti, kur labiausiai norime patobulėti.

„Pasižiūrime, kuri gyvenimo sritis padarytų didžiausią įtaką kitoms, pavyzdžiui, sveikata. Pasikoreguoju sveikatą, santykiai pagerėja, ir darbe esu efektyvesnis, ir visur kitur. Ir tada šiai sričiai žiūrime, kokius tikslus keltis visiems metams“, – patarė psichologė Ugnė Juodytė.

Mitybos, judėjimo specialistė teigė, kad tikslai turi atsakyti į tris klausimus – kam tą darau, kada ir kaip to pasieksiu.

„Jeigu aš noriu numesti svorio, ar aš laikysiuosi specialaus režimo, nekalbu apie dietas, jos veikia tik tam tikrą laiko tarpą, ar aš kreipsiuosi į specialistą, galbūt pradėsiu tiesiog rinktis produktus, kurie man naudingi, o ne žalingi“, – kalbėjo G. Jonaitytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodėl po straipsniu neparašyta kad čia švedų banko reklamna

kodėl po straipsniu neparašyta kad čia švedų banko reklamna portretas
ir kad jūs būdami avinais išlaikot kryžiuočių pensininkus

Toliau

Toliau portretas
tiketi rinkimais,globaliu atsilimu ir zaliuoju kursu! iki paskutinio cento kiseneje tiketi...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių