Quantcast

Kokie orai buvo 1991 m. sausio 13-osios įvykių metu?

  • Teksto dydis:

Šiemet minint Laisvės gynėjų dienos 30-metį Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba priminė, kokie orai buvo prieš 30 metų, sausio 13-osios įvykių metu.

„Tuo neramiu, bet vienu svarbiausių Lietuvai laikotarpiu ir orai tapo labai permainingi. Regis, net gamta nuo pat sausio pradžios nujautė didžiules permainas mūsų šalyje, atsiųsdama į Baltijos regioną galingą žemo slėgio sūkurį – Atlanto cikloną. Tai jis kelias savaites iš vakarų nešė gana žiemiškus orus – šlapdribą, sniegą, kurį pustė stiprūs pietvakarių, vakarų vėjai“, – feisbuke rašo Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Pasak meteorologų, sausio 12-os diena ir 13-os naktis Lietuvoje buvo apniukusi ir vėjuota, tebesitęsė krituliai, daugiausia nedidelis sniegas. Vilniuje sausio 12-os dienos metu aukščiausiai oro temperatūra buvo pakilusi iki 3,3 °C. Sausio 13-os naktį, nors ir nebuvo labai šalta, bet buvo žvarbu, naktį oras atšalo iki -4 laipsnių šalčio, ir paryčiais vakarų vėją pakeitė šiaurys.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba pastebi įdomių sutapimų: prašviesėjus politinei situacijai prasiskyrė debesys, vėliau pergalės nuotaiką pasveikino pasirodžiusi saulė.

„Keista, bet prašviesėjus politinei situacijai, net ir debesys dieną prasiskyrė – slėgis ėmė kilti, vėjas aprimo, sausio 13 d. įdienojus termometrai rodė iki 2,4 laipsnių pakilusią oro temperatūrą. Sausio 14–15 d. Lietuvoje jau įsitvirtino anticiklonas iš vakarų, nors dienos oro temperatūra nepakilo aukščiau 0 laipsnių, o naktimis krisdavo žemiau -7 laipsnių šalčio ir buvo šaltoka, pergalės nuotaiką pasveikino pasirodžiusi ilgai laukta saulė“, – rašo meteorologai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Pamenu, sausio 12 dieną visiškai nebuvo sniego, tik kitą rytą, sausio 13 dieną, pasnigo.

Morganas

Morganas portretas
- 50.

Morgana

Morgana  portretas
Buvo beveik - 30
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių