Quantcast

K.Masiulis siūlo pertvarkyti Seimo darbą

Kęstutis Masiulis kreipėsi į Seimo valdybą siūlydamas daugelį nepagrindinių Seimo kanceliarijos funkcijų perduoti išorės paslaugų teikėjams.

„Besitęsiantys skandalai dėl neefektyvaus valstybės lėšų naudojimo perša mintį, kad kai kurių Seimo kanceliarijos skyrių reiktų apskritai atsisakyti, perduodant jų funkcijų teikimą išoriniams paslaugų teikėjams. Tokia praktika plačiai paplitusi verslo pasaulyje, nes perduodant nepagrindines funkcijas - pavyzdžiui, apskaitą, ūkio priežiūrą ir kita - specializuotiems tiekėjams paprastai sutaupoma net iki 50 proc. sąnaudų“, - sakė Seimo narys, vadybos ekspertas Kęstutis Masiulis.

Teigiama, jog pastaruoju metu Finansų ministerija kreipėsi į Seimą siūlydama sumažinti numatomas kasmetines paties Seimo išlaidas nuo maždaug 103 iki 79 milijonų litų.

Seimo nario K.Masiulio nuomone, tokį išlaidų mažinimą galima pasiekti tik radikaliai pritaikius funkcijų perdavimo modelį.

Savo kreipimesi į Seimo valdybą K.Masiulis taip siūlo „saulėlydžio“ principais peržiūrėti ir pačio Seimo struktūrą, darbuotojų skaičių, funkcijas, ir kai kurių jų atsisakyti.


Šiame straipsnyje: pertvarkaSeimasmasiulis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių