Quantcast

Kitos savaitės orai bus permainingi: sausesnes dienas vėl keis darganos

  • Teksto dydis:

Artėjančią savaitę orai, pasak sinoptikų, bus permainingi – bus ir lietaus, ir sniego, ir šlapdribos, protarpiais suspindės ir saulė.

Pirmadienio naktį, pasak sinoptikės Alvos Nagelytės, į Lietuvą keliaus dar naujos kritulių porcijos, vėjas jau aprims. Dieną pasisukus vėjui iš šiaurės vakarų, jau atslinks sausesni oras, krituliai pasitrauks, debesys sklaidysis, suspindės saulė, tačiau vėl stipriau pūstelės šiaurės vakarų vėjas. Naktį temperatūra numatoma nuo 0 iki 4 laipsnių šilumos, dieną kils iki 5-7 laipsnių šilumos.

Sinoptikė LRT Radijui sakė, kad po giedrios ir tykios su šaltuku antradienio nakties rytą į Lietuvą vėl atslinks krituliai. Tai daugiausia bus sniegas, šlapdriba. Antroje dienos pusėje, pradedant vakariniais rajonais, šį sniegą keis lietus. Pirmoje dienos pusėje pūs pietryčių vėjas, popietę jis pasisuks iš pietvakarių ir vėl bus stipresnis. Temperatūra dienos metu bus labai įvairi: šiaurės rytinėje pusėje nepakils aukščiau nei 1-3 laipsniai šilumos, o pietvakarinėje šalie dalyje jau antroje dienos pusėje šoktelės iki 4-7 laipsnių šilumos.

Trečiadienį vėl turėtų atkeliauti šiltesni, gražesni orai ir kritulių tikimybė mažės, sakė sinoptikė. Dienos metu temperatūra numatoma nuo 5 iki 7 laipsnių šilumos, tačiau po gražesnio trečiadienio antroje savaitės pusėje jau bene kasdien numatomi krituliai – lietus, besikaitaliojantis su šlapdriba. Temperatūra naktimis bus arti nulio laipsnių, dienomis – apie 2-4 laipsnius šilumos.


Šiame straipsnyje: oraslietusVėjassniegas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių