Quantcast

Kitą savaitę koronaviruso paveiktų šalių sąraše pakeitimų nėra

  • Teksto dydis:

Nuo pirmadienio, sausio 3 dienos, koronaviruso infekcijos paveiktų šalių sąraše pokyčių nenumatoma, praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Raudonoje ir pilkoje zonoje lieka visos pasaulio šalys, išskyrus geltonoje zonoje esantį Majotą, bei septynias Pietų Afrikos regiono šalis, esančias šalių, iš kurių atvykus taikomos sustiprintos užkrečiamųjų ligų kontrolės priemonės, kategorijoje. Kitą savaitę galios tie patys reikalavimai ir rekomendacijos, kurios galioja ir šiuo metu.

Visiems atvykusiems iš raudonos ir pilkos zonos (įskaitant persirgusius ir vakcinuotus) valstybių ne vėliau kaip trečią dieną po atvykimo rekomenduojama atlikti PGR tyrimą COVID-19 ligai nustatyti. Ši rekomendacija netaikoma persirgusiems asmenims, jeigu COVID-19 liga jiems buvo patvirtinta remiantis teigiamu PGR tyrimo rezultatu ne anksčiau kaip prieš 90 dienų iki atvykimo į Lietuvą. Tyrimus galima atlikti nemokamai, registruojantis Karštąja koronaviruso linija tel. numeriu 1808 ar 1808.lt.

SAM primena, kad priklausomai nuo to, kokios zonos šalyse keliautojas lankėsi 14 dienų laikotarpiu iki atvykimo į Lietuvą, jam taikomi skirtingi reikalavimai.

Paveiktų šalių sąrašą rasite čia



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių