Quantcast

Kino centro vadovo posto siekia Kultūros ministerijos kancleris

Dėl Lietuvos kino centro direktoriaus pareigų varžosi du atrinkti kandidatai, tarp jų – Kultūros ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius.

Šią savaitę Vyriausybė priėmė kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko nusišalinimą nuo sprendimo priėmimo parenkant Kino centro vadovą, kadangi ministerijos kancleris yra jam tiesiogiai pavaldus.

Pagal teisės aktus, birželio 17–18 dienomis vykusiame konkurse atrinkti du kandidatai, surinkę daugiausia balų, iš jų ministras turėtų pasirinkti vieną.

Vyriausybė pavedė sprendimą priimti švietimo, mokslo ir sporto ministrui Algirdui Monkevičiui.

„Vienas iš pateiktų kandidatų yra kultūros ministrui tiesiogiai pavaldus politinio-asmeninio pasitikėjimo tarnautojas – Kultūros ministerijos kancleris. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra pateikusi išaiškinimą, kad sprendimo, susijusio su tokį statusą turinčiu asmeniu, priėmimas gali būti vertinamas kaip interesų konflikto situacija, todėl yra pagrindas nusišalinti nuo sprendimų priėmimo“, – posėdyje sakė M. Kvietkauskas.

Kaip BNS teigė A. Monkevičiaus atstovas spaudai Kęstutis Butvydas, ministras su kandidatais pokalbiui susitiks penktadienį.

„Ministras, įvertinęs pirmojo konkurso etapo ir rytojaus pokalbio rezultatus, priims sprendimą. Numatoma sprendimą priimti tą pačią dieną", – informavo K. Butvydas.

Lietuvos kino centrui nuo 2012-ųjų vadovauja Rolandas Kvietkauskas, šiuo metu baigiantis antrąją kadenciją. Jis konkurse dalyvauti nebegali dėl kadencijų ribojimo.

Lietuvos kino centras dalyvauja formuojant kino politiką ir ją įgyvendina, siūlo teisės aktų pakeitimus, skirsto paramą atrinktiems kino projektams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kapitonas

Kapitonas portretas
Nu žiauriai daug informacijos apie kandidatą. Jis gi prie staklių stovės, o prie kino.Dabar tik pažymima, kad tai biurokratas - kancleris. Ir ką?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių