Quantcast

Keturi merai pasirašė susitarimą dėl religinio turizmo

  • Teksto dydis:

Raseinių, Kelmės, Šiaulių rajonų ir Šiaulių miesto merai savaitgalį pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl religinio turizmo ir piligrimystės idėjų skleidimo.

Merai sutarė bendromis jėgomis skatinti lankyti religinius bei kultūrinius objektus ir kurti piligrimystės įvaizdį, pranešė Raseinių rajono savivaldybė.

Šia sutartimi savivaldybės įsipareigojo kasmet biudžete numatyti ne mažiau kaip 10 tūkst. eurų religiniam turizmui skatinti.

Savivaldybės taip pat sutarė parengti ir patvirtinti bendrą religinio turizmo Lietuvoje skatinimo programą ir priemonių planą. 

Pasak Raseinių rajono savivaldybės mero Andriaus Bautronio, bendradarbiavimo sutartis atveria naujas galimybes religinio turizmo plėtrai ne tik rajone, bet ir visoje šalyje. Religinis turizmas ir piligrimystė – išskiriami kaip unikalūs vietos atributai, pritraukiantys turizmo srautus, tad Raseinių rajonas, kaip vienas iš svarbiausių piligrimų traukos taškų, anot jo, turi rodyti lyderystę.

Tarp tikinčiųjų Raseinių rajonas garsėja Šiluva, kur anksčiausiai Europoje, 1608 metais, apsireiškė Švenčiausioji Mergelė Marija, Kelmės rajonas  – XVII amžiuje pastatytu Tytuvėnų vienuolyno ansambliu, o Šiaulių rajonas – Kryžių kalnu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neturejo

neturejo portretas
problemu tai tures gales patys su vyrusu kovot nes da vatkos uzves nes jas Dievas saugo gal ir gerai vyrusas uzprogramutas atsirinks ateistus bei satanistus ir kt lberpydus?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių