Quantcast

Keliuose esama slidžių ruožų, naktį eismo sąlygas sunkins plikledis ir rūkas

  • Teksto dydis:

Šeštadienio vakarą keliuose esama slidžių ruožų, naktį eismo sąlygas sunkins plikledis ir rūkas, įspėja Automobilių kelių direkcija.

16 val. duomenimis, sudėtingiausios eismo sąlygos išlieka rytų, pietryčių, ir šiaurės rytų Lietuvoje, ypač Anykščių rajone, kur pagrindiniai keliai yra padengti šlapio ar pažliugusio sniego provėžomis, taip pat slidūs dėl susiformavusio plikledžio.

Slidžius ir provėžotus kelių ruožus barsto ir valo „Kelių priežiūra“, tačiau vairuotojai prašomi atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei laikytis didesnio nei įprasta saugaus atstumo.

Likusioje šalies dalyje valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios arba drėgnos.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai didžiojoje šalies dalyje padengti prispausto, pažliugusio arba puraus sniego sluoksniu.

Šiuo metu sninga šiaurės, rytų, pietryčių Lietuvoje, Lazdijų rajone – dulksnoja, kitur be kritulių. Oro temperatūra siekia nuo 2 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį daug kur krituliai, vyraus sniegas, vakariniuose rajonuose kai kur snigs smarkiai.

Vietomis silpna lijundra, plikledis, rūkas. Žemiausia oro temperatūra sieks nuo 2 iki 6 laipsnių šalčio, vakariniame šalies pakraštyje – apie 0 laipsnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių