Quantcast

Kelių direkcijos pertvarka Seime įplieskė diskusijas dėl jos vadovo

Vyriausybės siūlymas Automobilių kelių direkciją iš biudžetinės įstaigos pertvarkyti į valstybės įmonę Seime antradienį įplieskė diskusijas, ar taip neketinama nuversti direkcijos vadovą Vitalijų Andrejevą.

Susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius tai neigė. Jam Seime pristačius Kelių įstatymo pataisą, numatančias Kelių direkcijos pertvarką, Ekonomikos komiteto narys liberalas Eugenijus Gentvilas pareiškė įtariąs, kad ministerija siekia pakeisti direkcijos vadovą.  

„Ar už viso to nestovi noras pakeičiant įmonės statusą pakeiti jos vadovą, nes generalinis direktorius Vitalijus Andrejevas yra Roko Masiulio (buvusio susisiekimo ministro  – BNS) atsivestas vadovas į direkciją“, – pareiškė E. Gentvilas.

V. Kondratovičiaus teigimu,pataisa yra tik „tarpinis etapas“ prieš direkciją ateityje paverčiant  akcine bendrove.

„Įstatymas nenumato kitos galimybės, kad biudžetinė įstaiga iškart galėtų tapti akcine bendrove, turi pereiti į valstybinės įmonės etapą“, – teigė viceministras.

Jis atmetė priekaištus, kad inicijuojama pertvarka norima keisti direkcijos vadovą.  

„Reforma 2018 metais pradėta, kai dirbo dar ankstesnė vadovybė, nesiečiau šių klausimų tikrai“, –  pareiškė viceministras.

Kelių įstatymo pataisas dėl Lietuvos automobilių kelių direkcijos pertvarkos į valstybės įmonę  toliau Seimas svarstys birželio viduryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomasal

Tomasal portretas
Algimantai ir Petrai nebenusišnekėkit

Jonas

Jonas portretas
Ten juos reikia visus "pažiūrėti", nes kai kurie nieko neveikia dienų dienas (pvz Pumputis).....sportas,gėrimas ir t.t.

Algimantas

Algimantas portretas
Direkcijos vadovas yra Šiauliu plento ir mitnijos tarnas. Gentvilai, nereik lia le
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių