Quantcast

Keliauja atsakingi: atvykstančiųjų iš Lenkijos be registracijos kodų – nedaug

  • Teksto dydis:

Pasienyje su Lenkija karantino reikalavimų laikymąsi kontroliuojantys pasieniečiai fiksuoja, kad praėjusią savaitę privalomų QR kodų neturinčių keliautojų skaičius buvo pats mažiausias nuo vasario ir nesiekė 3 proc. visų patikrintųjų.

Nuo vasario 17 d. VSAT pareigūnai vykdo sustiprintą iš Lenkijos atvykstančių asmenų kontrolę siekdami užtikrinti karantino reikalavimų laikymąsi. Tokie keliautojai turi būti užsiregistravę Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) svetainėje ir gavę vadinamąjį QR kodą.

VSAT duomenimis, gegužės 24-30 d. pasieniečiai patikrino 1 817 iš Lenkijos važiavusių asmenų. 53 iš jų neturėjo QR kodų, tai sudarė apie 2,9 proc. visų vykusiųjų. Jie reikiamus dokumentus užpildė kontrolės vietose. Šis skaičius yra mažiausias nuo pat vasario, pažymima VSAT pranešime. Užpraėjusią savaitę anketų nebuvo užpildę 4,2 proc. vykusiųjų (balandžio viduryje šis rodiklis siekė 14 proc. per savaitę, anksčiau tokių buvo dar daugiau, net iki pusės visų vykstančiųjų).

Nuo vasario 17 d. patikrinti 32 422 iš Lenkijos keliavę asmenys, QR kodų neturėjo 9 097.

Taip pat nuo vasario 8 d. pasieniečiai jūrų ir oro uostuose talkina NVSC darbuotojams vykdyti papildomą visų atvykstančių asmenų medicininę karantininę kontrolę. Tikrinama, ar keliautojai užsiregistravę NVSC tinklalapyje, ar šie duomenys teisingi ir kt. Gegužės 24-30 d. į Klaipėdos jūrų uostą keltais atvyko 2 563 asmenys. Per oro uostus ES išoriniais reisais atskrido 6 141 asmuo.

VSAT duomenimis, per visą laiką nuo vasario 8 d. tiek jūrų, tiek oro uostų kontrolės punktuose nustatomi tik pavieniai pažeidimai dėl QR kodo ar COVID-19 testo neturėjimo.

Be to, nuo kovo 10 d. VSAT vykdo kontrolę dėl privalomo COVID-19 testo turėjimo grįžtant ar atvykstant keleivių vežimo tarptautinio susisiekimo maršrutais reguliariais, specialiais, užsakomaisiais reisais visų rūšių transportu. Jūrų ir oro uostuose pasieniečiai dirba kartu su NVSC specialistais, prie išorės sienos kelių kontrolės punktuose ir prie vidaus sienos – savarankiškai.

Gegužės 24-30 d. iš viso buvo patikrinti 7 165 asmenys, kuriems būtina turėti testą atvykstant. Pažeidimų nenustatyta. Iš viso nuo kovo 10 d. patikrintas 82 341 asmuo, nustatyti 26 pažeidimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių