Quantcast

Kėdainiai patvirtino ekstremaliai situacijai valdyti skirtą biudžetą

  • Teksto dydis:

Kėdainiuose pirmadienį duris atvėrė septintoji šalyje Karščiavimo klinika, o neeiliniame tarybos posėdyje patvirtintas ir daugiau kaip 300 tūkstančių eurų biudžetas, kuris bus skirtas ekstremaliai koronaviruso (COVID-19) sukeltai situacijai Kėdainių rajone suvaldyti, skelbiama Kėdainių savivaldybės pranešime.

Kėdainiai yra devintasis rajonas, be sostinės, suskubęs tikslinti savivaldybės biudžetą. Penktadienį neeiliniame ir pirmą kartą nuotoliniu būdu vykusiame posėdyje Kėdainių rajono savivaldybės taryba vienbalsiai padidino administracijos direktoriaus rezervą 287 000 eurų. Iš viso savivaldybė, kaip nurodoma pranešime, turės 317 000 eurų sumą, kurią paskirs ekstremaliai koronaviruso sukeltai situacijai suvaldyti.

Iš administracijos direktoriaus rezervo lėšų sprendžiami medicinos darbuotojų, tarnybų, įstaigų uždaviniai, iškylantys šiomis ekstremaliomis sąlygomis. O svarbiausia – užtikrinamas gyventojų saugumas ir problemų likvidavimas esant tokiai grėsmingai jų sveikatai situacijai, pažymima savivaldybė pranešime.

Sumažintas mero fondas ir bus naudojamos reprezentacijai numatytos lėšos. Buvo įvertinta ir tai, kad dėl karantino apribojimų pirmiausia sustojo sportinės ir kultūrinės veiklos. Dalis lėšų, kurios buvo skirtos kovo, balandžio ir gegužės mėnesiams, tikrai nebebus panaudotos. Todėl jos taip pat pervestos į administracijos direktoriaus rezervo fondą. Taip pat išanalizavus situaciją ir įvertinus galimas pasekmes, bus laikinai sustabdyti tik kai kurie investicijų projektai.

Iš paskirtų pinigų bus perkama: 2 plaučių ventiliavimo aparatai su įranga, 5 portatyviniai plaučių ventiliavimo aparatai į greitosios medicinos pagalbos automobilius, medicininės ir apsaugos priemonės: respiratoriai, vienkartinės medicininės apsauginės kaukės veidui, pirštinės vienkartinės, vienkartiniai apsauginiai kombinezonai, apsauginiai akiniai, galvos apdangalai, antbačiai, vienkartiniai chalatai, greiti vienkartiniai testai, dezinfekcinis skystis rankoms ir paviršiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių