Quantcast

Kazlų Rūdos poligone – išskirtinė mobili kariuomenės stovykla

  • Teksto dydis:

Brigados generolo Kazio Veverskio poligone surengtoje atvirų durų dienoje pristatyta išskirtinio dydžio – net 750 karių talpinanti – mobili stovyklavietė, kurioje gegužės 21 dieną prasidės rezervo karių pratybos.

Per visą periodą joje apsilankys apie 6000 karių. Tai pirma tokio dydžio stovykla šalies istorijoje. Renginio metu mobiliame miestelyje naujausias gynybos technologijas pristatė sparčiai augančios šalies gynybos ir saugumo pramonės įmonės.

Duris atvėrusią mobilią stovyklą apžiūrėjo ir įvertino kariuomenės, ministerijų ir užsienio šalių ambasadų atstovai. Tokia stovykla aktuali ne tik Krašto apsaugos ministerijai, bet ir kitoms šalies institucijoms, kadangi joje naudojami technologiniai sprendimai gali būti pritaikomi pabėgėlių apgyvendinimui ar net stichinių nelaimių atveju.

„Poligone pastatyta 50 gyvenamųjų ir 12 darbo palapinių. Visos jos įrengtos taip, kad besitreniruojantiems kariams nieko netrūktų: čia sumontuotos grindys, įvestas apšvietimas, internetas, įrengta virtuvė, dušai, karštas vanduo, pastatytos skalbyklės, džiovyklės. Visa ši kariams skirta technika ir įranga gali būti panaudota ir ekstremalių situacijų metu, kadangi net lauko sąlygomis viską galime sumontuoti vos per 24 valandas“, – teigia Robertas Jurgelaitis, stovyklą statančios bendrovė „Rae LT“ direktorius.

Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos suorganizuotame renginyje „Industry day“ svečiai turėjo galimybę apžiūrėti mobilią vadavietę, šaudymo simuliatorių, kariuomenės amuniciją, taip pat virtualiai apsilankė naujoje gamykloje.

„Tai vienas iš retų atvejų, kai renginio dalyviai galėjo iš arti susipažinti ar net išbandyti Lietuvoje kuriamas gynybos ir saugumo technologijas, kurias jau dabar naudoja ne tik mūsų šalies, bet ir Didžiosios Britanijos, JAV ir kitų šalių kariuomenės. Gynybos ir saugumo pramonė visame pasaulyje įgauna vis didesnę reikšmę. Lietuvos pramonė taip pat sparčiai vystosi, o faktas, kad daugiau nei 90 proc. produkcijos eksportuojama, rodo mūsų specialistų kompetenciją. Galime tikrai daug, todėl „Industry day“ renginyje tai ir norėjome parodyti“, – sako Rosvaldas Gorbačiovas, Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos direktorius.

Renginio dalyviai galėjo susipažinti su „Polimaster“ gaminamais radiacijos matuokliais, kuriais buvo aprūpinti JAV policininkai Donaldo Trumpo inauguracijos metu.

„Industry day“ metu svečiams buvo pademonstruotas įmonės „Argus“ saugumo tarnybų poreikiams pritaikytas automobilis, „Litak-Tak“ suteikė galimybę apžiūrėti mobilią vadavietę, „Giraitės ginklų gamykla“ supažindino su savo gaminama amunicija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aistė

Aistė portretas
Sveiki, gal kas nors žinote šito poligono tikslų adresą?

Gelezinis kardas

Gelezinis kardas portretas
Nu ir pagyrunai. Irengt irenge, bet neisbande tokiam kiekiui zmoniu. Dusai normaliai neveikia (tai vandens nera, arba bega tik verdantis arba saltas, zodziu viduramziu santechnikas turbut vamzdzius junginejo , prie skalbenku eiles iki vidurnakcio ir t.t.

ko nevykti

 ko nevykti portretas
gi nepratrysite.....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių