Quantcast

Kauno arkivyskupas kviečia rasti kelią pas Kristų

  • Teksto dydis:

Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas paskelbė laišką „ŠTAI AŠ, SIŲSK MANE“, skirtą Kauno arkivyskupijos tikintiesiems.

Šis laiškas pirmiausia buvo pristatytas kunigams gruodžio 14-ąją Kauno kurijoje vykusioje arkivyskupijos  kunigų nuolatinio ugdymo konferencijoje, kurioje dalyvavo ir apaštališkasis nuncijus Lietuvoje arkivyskupas Pedro López Quintana.

Ganytojiškąjį laišką Kauno arkivyskupas parašė pasibaigus ryškiausiai arkivyskupijos gyvenimą ženklinusiems įvykiams 2016-aisiais. Per juos kartu su švęstas Gailestingumo jubiliejus, minėtas Lietuvos bažnytinės provincijos, o sykiu ir Kauno arkivyskupijos įkūrimo 90-metis – minint šią sukaktį birželį Kaune buvo surengtas arkivyskupijos sielovados simpoziumas „Taisykite Viešpačiui kelią!“.

Pristatytasis laiškas – tai tikinčiųjų apklausos prieš simpoziumą ir pristatytų siūlymų bei spręstinų klausimų apibendrinimas, kad tai suteiktų arkivyskupijos bendruomenei impulsą atsinaujinti.

Kaip vieną svarbiausių uždavinių, laiške arkivyskupas L. Virbalas pabrėžia siekį nebeleisti Bažnyčioje plisti sovietmečiu susiformavusiam „aptarnavimo“ mentalitetui, o padėti žmonėms suprasti, jog tikėjimas – tai ne kultūros ir papročių dalis, bet apsisprendimas rinktis Kristų ir gyvenimą Evangelijos dvasia.

Šiuo laišku pateikiama ne kokia nors programa“,  – rašo Kauno arkivyskupas, drąsindamas padėti kiekvienam žmogui rasti kelią pas Kristų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Prisiminkim kokiais keliais jis čia buvo atneštas; KUR dingo Praamžiui meldęsi? O juk žinom kad svetimam dievui melstis negalima.

pb

pb portretas
ALGIUI,--todėl ,kad SENOVĖJE DIEVUS sukūrė tie patys ŽMONĖS [jų valdovai tapo dievais], kurie šiandieną tarpusavyje ir KARIAUJA. Ir dar,--šiandieną žmonių gyvenime, PASAULIO MOKSLO pasiekimai užėmė visas vietas, nepalikdami vietos nei kūrėjui,nei viešpačiui.

Algias

Algias portretas
Kaip suprasti toki dalyka - VISAS KARIAUJANCIAS PUSES LAIMINA DIEVAS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių