Quantcast

Kariuomenės vadas: situacija su ginkluotės įsigijimu – labai sudėtinga

Visoms NATO šalims remiant nuo Rusijos agresijos besiginančią Ukrainą ir siekiant atstatyti pajėgumus, situacija dėl reikiamos ginkluotės įsigijimo yra labai sudėtinga, sako Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.

Jis ragina politikus imtis dėl to skubių veiksmų.

„Dabar mes teikiame visokeriopą paramą Ukrainai, siunčiame jai techniką, amuniciją ir įsigyjama naujos technikos, įrangos ir vėl siunčiame į Ukrainą, ir galima sakyti savo pajėgų vystymo sąskaita taip pat. (...) Ir dabar įsigijimo prasme, ginkluotės, technikos įsigijimo prasme, labai sudėtinga situacija. Aš manyčiau ir aš siūlyčiau, rekomenduočiau, politikams daryti tikrai išskirtinius pirkimus arba procesus, kurie tikrai paspartintų“, – LRT radijui trečiadienį sakė V. Rupšys.

Ginkluotę praktiškai iš tos rezervinės brigados jau atidavėme. Reiškia, mums reikia vėl užsakyti ir vėl nupirkti ir vėl aprūpinti šitą rezervinę brigadą pagrindiniais ginklais, ginkluotės sistemomis ir amunicija.

Pasak generolo leitenanto, šiuo metu didesnė problema yra ne lėšų stygius, bet didžiulė paklausa, susidariusi visame Aljanse.

„Didesnė problema, kad jau ir to poreikio negali patenkinti, nes tikrai dabar ta pramonė, gamyba yra užsisukusi kiek ji gali užsisukti ir tiek pagamina, kad tikrai tenkintų tą paramą Ukrainai labiausiai. Aišku, yra užsakymai iš visų kitų valstybių“, – kalbėjo kariuomenės vadas.

Jo teigimu, visos NATO šalys, remdamos Ukrainą, vėliau siekia jai atiduotus pajėgimus atstatyti, tai būtina padaryti ir Lietuvai.

„Mes taip pat iš trijų brigadų dvi brigados yra reguliariosios brigados, viena rezervinė brigada – ginkluotę praktiškai iš tos rezervinės brigados jau atidavėme. Reiškia, mums reikia vėl užsakyti ir vėl nupirkti ir vėl aprūpinti šitą rezervinę brigadą pagrindiniais ginklais, ginkluotės sistemomis ir amunicija“, – sakė V. Rupšys.

Jo teigimu, konkurencija dėl to paties produkto „yra labai didžiulė“, o NATO šalims šiuo metu svarbu užtikrinti, kad užsakymai karinei pramonei būtų ilgalaikiai ir gamintojai turėtų garantijas, jog investavę į pajėgumų ir personalo didinimą, vėliau galės pagamintą techniką parduoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Ačiu dievui , kad ruskiai neužpuolė NATO , o tai būtų ištaškę kaip varles baloje , TOKIO BARDAKO NESITIKĖJAU .

chi - juokas

chi - juokas portretas
Atrodo, kad liksim prie "suskilusios geldos" - gerai, kad nors mūsų kariai turi bent uniformą

Tai vadinama

Tai vadinama portretas
Diversija, Anusas I co nusipelne eilinio KGB apdovanojimo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių