Quantcast

Kariuomenės vadas aplankė Pabradėje dislokuotus amerikiečių karius

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys ketvirtadienį aplankė Pabradėje dislokuotus JAV rotacinių pajėgų karius.

Krašto apsaugos ministerija praneša, kad Generolo Silvestro Žukausko kariniame poligone apsilankęs kariuomenės vadas domėjosi amerikiečių karių gyvenimo sąlygomis, aprūpinimu, poreikiais ir kovinio parengimo planais.

„Mano vertinimu, kariai įsikūrė patogiai ir artimiausius šešis mėnesius čia treniruosis su NATO batalionu bei su Lietuvos kariais. Tai dar vienas įrodymas, jog JAV išlieka tvirta ir patikima mūsų sąjungininkė, nekvestionuojamai vykdanti įsipareigojimus visam mūsų regionui. Esame dėkingi Amerikai, Vokietijai ir kitoms NATO sąjungininkėms, kurios aktyviai prisideda prie mūsų šalies, esančios rytiniame NATO pakraštyje, saugumo stiprinimo“, – pranešime cituojamas V. Rupšys.

Iki pavasario Lietuvoje treniruosis JAV kariuomenės 1-osios divizijos 9-ojo pulko 1-asis batalionas, kurio nuolatinė dislokacijos vieta – Teksaso valstijoje.

Lietuvoje bus dislokuota ne tik pusė tūkstančio JAV Sausumos pajėgų karių, bet ir sunkioji technika – apie 30 tankų „Abrams“, daugiau nei 20 pėstininkų kovos mašinų „Bradley“ ir kitų priemonių.

Atvykusiems JAV kariams Lietuva teiks apgyvendinimą, logistinę paramą, amerikiečių kariai galės naudotis Lietuvos kariuomenės poligonų infrastruktūra.

Dislokuodama karius Lietuvoje, JAV demonstruoja savo kolektyvinės gynybos įsipareigojimą NATO sąjungininkams, užtikrindama saugumą po agresyvių Rusijos veiksmų Ukrainoje, teigiama ministerijos pranešime.

Reaguojant į Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją, nuo 2014 iki 2017 metų Lietuvoje buvo dislokuota kuopa – apie 200 – JAV karių. Amerikiečiai tokį nuolat rotuojamą dalinį atitraukė, kai šalyje buvo dislokuotas vokiečių vadovaujamas NATO batalionas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cirkas

cirkas portretas
Vadas aplankė Pabradėje dislokuotus amerikiečių karius, tačiau Alytaus gaisro nepastebėjo? Kur buvo inžinerinių pajėgų technika?

Su kuo kariausime.....

Su kuo kariausime..... portretas
Žmonės valgyti neturi o čia švaistomi pinigai JAV kariuomenei....kam šitas spektaklis....

...

... portretas
Nebūtų NATO - taikiai su kaimynais sugyventume. Nes tie amerikontai NIEKO mums nepadėjo, NET ir pačių atstatytos Nepriklausomybės nepripažino TOL kol to pirma nepadarė Maskva.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių