Quantcast

Kariuomenės naujas pirkinys – 371 sunkvežimis už maždaug 216 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenei už maždaug 216 mln. eurų perkamas 371 sunkvežimis, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Gynybos resursų agentūra pasirašė sutartį su bendrove „Veho Lietuva“ dėl 230 specialiosios paskirties AROCS sunkvežimių su komplektuojamomis dalimis ir 141 sunkvežimio ZETROS su kranais pirkimo. Sunkvežimiai bus pristatyti nuo 2023 iki 2030 metų.

„Moderni karinė technika leidžia mūsų kariams geriau pasiruošti vykdyti logistines operacijas ir užtikrinti reikiamą mobilumą. Iš karo Ukrainoje pamokų žinome, kaip svarbu turėti kokybišką techniką, galinčią transportuoti reikalingą įrangą ir amuniciją į bet kurį tašką“, – pranešime cituojamas krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Iš karo Ukrainoje pamokų žinome, kaip svarbu turėti kokybišką techniką, galinčią transportuoti reikalingą įrangą ir amuniciją į bet kurį tašką.

Vokietijos įmonės „Daimler AG“ gaminami specialiosios paskirties sunkvežimiai AROCS bus skirti Lietuvos kariuomenės logistinėms operacijoms. Šiuo metu Lietuvos kariuomenė eksploatuoja 25 tokius sunkvežimius, kurie buvo įsigyti 2021 metais.

Pasak KAM, šie sunkvežimiai gali transportuoti iki 17 tonų krovinį. Pavyzdžiui, jie gali gabenti savaeigių haubicų PzH 2000 ar kitų artilerinių sistemų amuniciją, konteinerius, transporto priemones, įrangą ir kitas karines atsargas.

10-ies tonų keliamosios galios sunkvežimiai ZETROS taip pat bus skirti kariuomenės logistinėms operacijoms. Šiuo metu kariai jau eksploatuoja aštuonis šios markės kitos modifikacijos sunkvežimius. Naujai įsigyjami ZETROS sunkvežimiai turės galimybę patys pakrauti ir nuimti bei transportuoti salvinių raketų sistemų amuniciją ir kitą karinę įrangą.

Taip pat, tęsiant Lietuvos kariuomenės aprūpinimą karine įranga, planuojama, kad šių metų liepą bus pristatyti 34 taktinės paskirties penkių tonų keliamosios galios sunkvežimiai UNIMOG U5000, o iki šių metų pabaigos apie 120 vienetų karinės paskirties nešarvuotųjų G-klasės visureigių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras

Geras portretas
Patinka skaityti runkeliu komentarus. Tikri profanai.

Baisu

Baisu portretas
"371" velniam tiek daug? Gal sakau geriau gaisrininkus apipirkit, kad su Zylais 40 metu senumo nevazinetu.

Adas

Adas portretas
Vaistosi pinigais ir tiek...
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių