Quantcast

Lietuvos kariuomenės sandėlių projektavimui Vokietija skirs 500 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Vokietija skirs Lietuvai iki 500 tūkst. eurų naujų amunicijos sandėlių Lietuvos kariuomenėje projektuoti.

Krašto apsaugos ministerijoje viceministras Eimutis Misiūnas ir Vokietijos ambasadorius Lietuvoje Matthias Sonnas (Matijas Zonas) pasirašė tai numatančią sutartį, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Šios lėšos Lietuvai neatlygintinai skiriamos pagal Vokietijos vyriausybės programą „Šalių partnerių saugumo, gynybos ir stabilumo užtikrinimas ir stiprinimas“.

„Bendra investicija į mūsų bendro aljanso pajėgumus. Šiandien – tai nedidelė projektavimo dalis, kurią sudaro apie 100 mln. eurų gynybos infrastruktūrai Lietuvoje“, – sakė Vokietijos ambasadorius.

Nauji amunicijos sandėliai bus suprojektuoti didžiojoje dalyje Lietuvos kariuomenės karinių dalinių.

Planuojama, kad dar apie 1 mln. eurų projektavimo darbams skirs Lietuvos kariuomenė.

2018 metais Vokietija neatlygintinai skyrė 1 mln. eurų Pabradės ir Gaižiūnų poligonų infrastruktūrai modernizuoti, įrengė daugiafunkcines šaudyklas.

Vokietija vadovauja ir skiria didžiausią karių skaičių atgrasymo ir gynybos tikslais 2017 metais Rukloje dislokuotai tarptautinei NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinei grupei, o Lietuvos kariuomenės mechanizuotoji pėstininkų brigada yra priskirta vienai iš Vokietijos kariuomenių divizijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių