Quantcast

Kariuomenė: pasienyje grėsmė nėra fiksuojama, ruožai – nuolat stebimi

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės žvalgybos vienetai pasienio ruožuose nefiksuoja padidėjusios grėsmės, situacija – nuolat stebima.

„Šiais metais Lietuva sulauks daug tarptautinės bendruomenės dėmesio dėl vyksiančio NATO viršūnių susitikimo. Sulig pavasariu atbunda ir šia tema pradeda darbuotis mums nedraugiškos jėgos, kurios siekia savo tikslų“, – feisbuke šeštadienį teigia kariuomenė.

„Tai matome iš dezinformacijos ir įvairių provokacijų tendencijų, konstruojamo karinio ir hibridinio aktyvumo. Tokiose situacijose testuojamas ir mūsų visų atsparumas melagienoms bei reakcija į, tarkime, dešimties tankų judėjimą pasienyje“, – pažymima pranešime.

Portalas „TVP World“ penktadienį pranešė, jog remiantis nepriklausomos stebėjimo grupės „Belaruski Gajun“ duomenimis, ketvirtadienio naktį Baltarusija prie sienos su Lietuva dislokavo mažiausiai keliolika tankų ir kitos karinės technikos.

Lietuvos kariuomenė pažymi, jog bet kokį karinės technikos priartėjimą prie sienų vertinama rimtai, tačiau veiksmais pasienyje yra siekiama provokuoti ir įbauginti.

Pastebima, kad vienetas, matomas prie Lietuvos sienos, veikė savo atsakomybės ruože. Kariuomenė taip pat nurodo, jog tokio dydžio vienetas „ne pretenzija į rimtus ketinimus“.

„Dešimt tankų klausimas sprendžiamas prieštankinio būrio su (BNS –prieštankinių raketų sistema) „Javelin“ pajėgumu, per trumpesnį laiką, nei išverda velykiniai kiaušiniai. Taigi tema neturi vietos prie šventinio stalo“, – teigia kariuomenė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kodel

o kodel portretas
ne? Vidury nakties atskrenda 25 raketos is Kenigsbergo ir tiek pat is By i taikinius Lt teritorijoje ,okur dar keliolika naikintuvu praskrenda ? Ir pasekmes katastrofines ,nes nera jiokios priesleiktuvines ar pries raketines ginkluotes ,baisu net pagalvota apie pasekmes . O ka mano LT exspertai karo apie toki atveji ?

tai

tai portretas
gal nedarykit zmonems K itajmpos nes tai VP ir vsd neipareigota rasyt tiesa kuri neretai 2prasmiska /nelogiska/ taip kad tupekyme savo kiaute ir nebezdekim kol kaimynams nusibos tais bezdalais kvepuot tai prades /vedinima/ ???===

kremliaus autai

kremliaus autai portretas
Dienrastis orku bandito-karo korespondento, susprogdinto Sankt Peterburge, laidotuves apraso kaip didvyrio. Kam dirbam, mielieji?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių