Quantcast

Karantinas: iš Lietuvos neišleisti 107 lietuviai, neįleistas 341 užsienietis

  • Teksto dydis:

Paskelbus karantiną per pusantros paros iš Lietuvos neleista išvykti 107 Lietuvos piliečiams. Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovo (VSAT) Roko Pukinsko portalui kauno.diena.lt pateiktais duomenimis, keturiolika iš jų šalį bandė palikti per Kauno oro uostą.

Šiuo metu Lietuvos piliečiams yra uždrausta išvykti iš Lietuvos, išskyrus atvejus, kai jie grįžta į savo gyvenamąją vietą, vyksta į savo darbo vietą ir turi tai įrodančius dokumentus, taip pat jeigu turi VSAT vadovo ar jo įgalioto asmens leidimą.

Dar daugiau žmonių buvo neįleista į šalį. Per pusantros paros tokių buvo 341. Daugiausiai – 108 –  neįleistų žmonių iš Baltarusijos prie Medininkų posto.

Šiuo metu draudžiama užsieniečiams atvykti, išskyrus tuos, kurie turi teisę gyventi Lietuvoje, o taip pat vairuotojus ir įgulų narius, kai vykdomas komercinis ir (ar) tarptautinis krovinių vežimas, asmenis, turinčius imunitetų ir privilegijų pagal 1961 m. Vienos konvenciją dėl diplomatinių santykių ir 1963 m. Vienos konvenciją dėl konsulinių santykių ir NATO,  NATO šalių kariniuose vienetuose tarnaujančius asmenis ir juos aptarnaujantį personalą bei jų šeimos narius.

R. Pukinskas akcentavo, kad minėti neišleistų ir neįleistų asmenų skaičiai nesusiję su norėjusių išvykti ar įvažiuoti asmenų sveikatos būkle.

Iki kovo 19 d. 00:00 val. leidžiamas asmenų, grįžtančių į savo gyvenamosios vietos valstybę, tranzitas per Lietuvos Respublikos teritoriją be būtinojo sustojimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Papildymas

Papildymas portretas
Neaišku kaip bus su tais piliečiais, įstrigusiais pasienio punktuose, ten dabar puikiausios sąlygos dalintis užkratu, nes žmonės pervargę, stresas, jokių higienos sąlygų, sulauksime sergančių įvairiomis ligomis ir, žinoma, dar su karūna dovanėlėmis.

Bele kas

Bele kas  portretas
O tokie kaip "hana" tai grynas virusas - sklinda net per interneta

Hana

Hana portretas
Kai tik NATO atstovų ir karininkų negalima įleisti būtent jie užkratą įveža į visas šalis ,skaitykite spaudą užkratas iš amerikiečių
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių